<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=127175" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Журналисти: Р...

Отстраненият директор на “Кинтекс”: България изнася оръжия за Украйна чрез посредници (видео)

27 Април 2022
2 1569

“Обемите на износ на оръжие от България са се увеличили 3-4 пъти от началото на войната в Украйна. Заводите наемат повече служители, които работят на три смени”. Това заяви пред NOVA отстраненият директор на “Кинтекс” Александър Михайлов. 

По думите му, след 24 февруари са сключени нови договори на стойност 2 млрд. лева. 

“Това са стотици милиони, изгубени за българската икономика”, каза оръжейният експерт, който смята, че чрез тези контракти България доставя оръжие на Украйна чрез посредници. 

Отстраненият директор на "Кинтекс": България изнася оръжия за Украйна чрез посредници

“Кинтекс” никога не е изнасял оръжие за Украйна или Полша и Чехия, за които се предполага че са транзитни точки към Украйна. Но оръжията, които виждаме да се използват в боевете в Украйна са същите, които се изнасят от България”, заяви Михайлов. 

Той отрече да е развивал паралелно оръжейна дейност с частни фирми, докато е бил директор на “Кинтекс”. Михайлов твърди, че освобождаването му от длъжност е свързано с “таен износ на оръжия”.

“Хипотезата, която имам, е че, ако се цели тайно да се достави оръжие в Украйна, то едно ново ръководство на “Кинтекс” може да изпълни тази задача”, каза Александър Михайлов.

Отстраненият директор на “Кинтекс”: България изнася оръжия за Украйна чрез посредници

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции