<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=135887" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 183 са новите с...

Радев повдигна въпроса за отпадането на визите за САЩ пред Байдън

04 Юли 2022
0 2294

В поздрав до американския президент за 4 юли, държавният глава Румен Радев постави на преден план въпроса за отпадането на визите за българите, които пътуват към Щатите.

Румен Радев с коментар за политическата обстановка у нас (видео)

“България и САЩ могат да направят още много за разгръщане на пълния потенциал в отношенията помежду си”, посочи Радев. Той отбеляза ускоряването на икономическите отношения между двете страни през последните години.

Румен Радев: На 24 май всички сме само българи

Радев повдигна въпроса за отпадането на визите за САЩ пред Байдън
Facebook/Rumen Radev

“Като стратегически съюзници, нашите две страни си сътрудничат ефективно в усилията за справяне с регионалните и световни предизвикателства”, посочи още президентът.

Радев поздрави своя колега за Деня на независимостта. Както и му пожела крепко здраве и успешна работа за благоденствието на американския народ.

Байдън подписа законопроекта за контрол върху оръжията

Българският президент не пропусна и да спомене, че двете държави имат взаимен интерес в много сфери, като сигурността и отбраната, правоприлагането, борбата с тероризма, икономиката, търговията и др.

Радев повдигна въпроса за отпадането на визите за САЩ пред Байдън
БулФото

Байдън описа “какво ще правят и какво няма да правят САЩ в Украйна”

В писмото си Радев приветства подкрепата на САЩ за повишаване на енергийната сигурност и за модернизиране на българските въоръжени сили. Както и изтъкна значението на стратегическото партньорство между България и САЩ в редица области, особено на фона на срива на международната система за сигурност, вследствие на войната на Русия срещу Украйна.

Радев повдигна въпроса за отпадането на визите за САЩ пред Байдън

Източник: DIR.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции