<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=167760" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Невероятно, н...

Разказ от първо лице за тежката влакова катастрофа в Гърция (видео)

03 Март 2023
0 224

Разказ от първо лице за тежката влакова катастрофа в Гърция. Пред камерата на бТВ застават Лазос от Халкидики и Теодор от Катерини.

“Чух много силен звук и ударната вълна ме повали на земята. Паднах настрани. Когато отворих очи, видях, че целият вагон се преобръща и отива нагоре. Беше толкова тъмно! Пълна тъмнина! В момент стана толкова тихо, никакви гласове. Пълен мрак – имаше бял пушек от едната страна и плясъци от другата”, разказва Теодор. 59-годишният мъж не вярвал, че ще излезе жив от горящия влак.

Сръбски фенове към македонски отбор: Гоце Делчев е българин (снимка)

Разказ от първо лице за тежката влакова катастрофа в Гърция (видео)

“5 секунди след удара хората започнаха да крещят за помощ. Всички крещяха: “Моля ви, пуснете осветлението! Светнете лампите!”, казва оцелелият.

“Изходът бе блокиран от пожара. Две момичета бяха до мен, помислихме си, че ще умрем. В този момент едно момче счупи с едно желязо горния десен прозорец. Той не излезе навън, а се върна за момичетата. Едната скочи първа. Аз бях втори. Помислих, че сме на моста, но бяхме върху локомотива. Скочих отвън”, споделя още Теодор.

Другият оцелял

“Бях в третия вагон. Изведнъж се чу много силен удар! И стана тъмно! Много тъмно! Усетих пушек. Блъсках по прозореца с каквото намеря, но не успях да счупя стъклото. Едно младо момче успя да разбие прозорец с пожарогасител”, казва Лазос.

“Загубил съм слуха си с дясното ухо и имам счупено ребро, но съм късметлия и съм благодарен на Богородица, че съм жив”, споделя още Лазос.

Катастрофата

Официално потвърденият брой на загиналите при железопътната катастрофа в Гърция нарасна до 57 късно в четвъртък вечерта. Като 56 пътници все още са в неизвестност според последното съобщение на гръцката противопожарна служба, пише News.

Междувременно прокурорът от Върховния съд Исидорос Догиакос призова разследващия прокурор от Лариса да разшири издирването си във всички посоки, за да идентифицира отговорните за смъртоносния железопътен сблъсък в Централна Гърция.

Той подчерта, че целта на разследването на обстоятелствата, довели до сблъсъка на пътническия влак, пътуващ от Атина за Солун, с товарен влак, идващ в обратна посока, е да се установят всички виновни.

Разказ от първо лице за тежката влакова катастрофа в Гърция (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции