Сигнализирай!

Полицията се задейства след репортажа на Господарите за фалшивата операция

Gospodari.com
Gospodari.com
04.12.2015 г.
14
0

Полицаи влязоха в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" и започнаха разпити във връзка с излъчения репортаж в Господари на ефира за фалшива операция на гръбначния стълб на пациент, пише сайтът Times.bg

 

Пред Господарите младият Сашо Чуков разказа как е претърпял мнима хирургична интервенция, направена от д-р Дафина Генова, началник на Неврохирургичното отделение в МОБАЛ. За операцията менте той е заплатил и сумата от 2 160 лева за костен цимент. Човекът има и допълнителни разходи за престоя в лечебното заведение. 

 

ГЛЕДАЙТЕ РЕПОРТАЖА ПО СЛУЧАЯ НА НАШИЯ РЕПОРТЕР МИТКО ВЪРБАНОВ

 

След операцията Чуков получил болки в главата, а д-р Генова му съобщила след преглед на скенер, че има хематом и трябва да се оперира. 23-годишният мъж отказал и отишъл в друго лечебно заведение за консултация. В плевенска болница го прегледали и изследвали обстойно.  

 

"Там след изследване със скенер констатираха, че никога не съм имал счупване на гръбначен прешлен и не ми е инжектиран костен цимент", разказа Чуков пред камерата на Господари на ефира.

 

След като първо потърсил съдействие от Господарите, Чуков депозирал и жалба до ОД на МВР и до Районна прокуратура във Велико Търново. Младият мъж е разказал за случая и на заместник-министъра на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. Предстои да бъде направен медицински одит на лечебното заведение от нарочно сформирна комисия от здравното ведомство. По случая е образувано досъдебно производство и е започнало разследване. Икономическа полиция пък ще разследва доставката и цената на консуматива костен цимент.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Репортажи

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.