<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=129291" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Зловещо ехо ...

Руската армия се изтегли от Харков. Градът се готви за “огромна реконструкция”

14 Май 2022
0 5950

Кметът на украинския град Харков Игор Терехов съобщи пред BBC, че руската войска е напуснала района на града и се е насочила към границата.

Терехов каза, че руснаците са успели само веднъж да превземат малка част от Харков. Успели са да я задържат само за кратко, пише Булевард България.

Как изглеждат домове, офиси и обществени сгради след войната в Украйна? (видео)

Руската армия се изтегли от Харков. Градът се готви за &#8220;огромна реконструкция&#8221;

“Постоянно провеждаха въздушни атаки срещу Харков, защото се намираха много близо до града. Благодарение на усилията на харковската териториална защита и Въоръжените сили на Украйна руснаците се оттеглиха далеч от територията на града по посока на руската граница”, заяви той. 

По думите му в града вече е спокойно и хората се връщат постепенно към домовете си. Властите снабдяват всички жители с вода, газ и електричество. За съжаление много от жилищните сгради са разрушени или поразени от ракети. 

Руснаците “заловили” канадски генерал в Мариупол, за който няма данни да е бил там

“В бъдеще ще ни се наложи да проведем огромна реконструкция”, обясни кметът на града. 

Обстрелът срещу Харков е прекратен през последните няколко дни с изключение на един опит от руска страна да атакува местното летище. Той е бил неутрализиран от украинската ПВО. 

Руската армия се изтегли от Харков. Градът се готви за “огромна реконструкция”

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции