<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=131278" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Китай затвар...

Руски генерал: Очаквахме в Украйна да ни посрещнат с цветя. Сгрешихме (видео)

28 Май 2022
0 7126

Руски генерал: Очаквахме в Украйна да ни посрещнат с цветя. Сгрешихме.

Борис Джонсън иска да прави нов Европейски съюз

Руски генерал: Очаквахме в Украйна да ни посрещнат с цветя. Сгрешихме (видео)

Една от грешките на Русия при организирането на “специалната военна операция” била, че ще бъде “посрещната с цветя” в Украйна. Това обяви пенсионираният генерал и бивш депутат на руския парламент Владимир Шаманов. Той даде интервю на журналистката Оксана Кравцова в YouTube.

В Украйна от съветско време били запазени много военни университети. Те били пръснати почти във всеки регион, твърди Шаманов. Той пък е обвиняван в масови нарушения на правата на човека по време на Първата и Втората чеченски войни. Според него съхраняването на военните учебни заведения помогнало на страната бързо да възроди армията си.

“Че ще бъдем посрещнати с цветя – това е една от основните грешки, които усетихме много остро през първите пет дни. Днес вече преодоляхме този компонент, но има още много какво да се направи”, твърди генералът.

Според Шаманов “демилитаризацията” и “денацификацията” на Украйна може да отнеме от пет до десет години. Той отбелязва, че в Киев ще бъде трудно “да се сформира правителство, което да не се е омерзило с тези неонацисти”.

Ако тези две условия не бъдат изпълнени, Русия няма да има нужда от Украйна, каза Шаманов в отговор на въпрос дали вижда страната като част от територията на Русия.

Това изявление на руския генерал не е сред най-необичайните му.

При участие в пропагандно предаване по държавната телевизия “Россия 1” на 9 април Шаманов предложи вместо да се водят преговори с украинското правителство, просто да бъде локализирано и бомбардирано. Този свой коментар депутатът отправи повече от седмица, след като руските войски бяха напуснали Киевска област.

Руски генерал: Очаквахме в Украйна да ни посрещнат с цветя. Сгрешихме (видео)

Източник: КлубZ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции