<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132428" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Русия не бив...

Шефът на “Роскосмос” заплаши България с ядрена ракета

06 Юни 2022
0 6757

Шефът на “Роскосмос” заплаши България с ядрена ракета.

„С какво е добра “Сармат”? Няма да иска съгласие за полет от страхливите българи, отмъстителните румънци и черногорци, които предадоха общата ни история. Също и от шведите“, пише Дмитрий Рогозин в Twitter.

По този начин той заплаши България, Румъния, Черна гора и Швеция с ядрената ракета “Сармат”.

Думите му идват по повод отказа на България, Северна Македония и Черна гора да предоставят въздушен коридор за правителствения самолет на руския външен министър Сергей Лавров. Тази седмица той трябваше да посети Сърбия, за да се срещне със сръсбкото държавно ръководство и да обсъди с тях снабдяването на руски енергийни източници. Визитата на Лавров обаче беше отменена в резултат на неполученото разрешение за прелитане.

Децата на Дмитрий Песков са включени в новия пакет санкции срещу Русия

Изказването на Рогозин е първата директна заплаха от страна на руските власти към България от началото на военните действия в Украйна.

Междуконтиненталната балистична ракета RS-28 Sarmat, известна още и като “Сатана II” е едно от новите стратегически оръжия на Русия, представени от руския президент Владимир Путин през 2018 г. Ракетата с обсег от 18 000 км беше тествана за първи път през април тази година.

Шефът на &#8220;Роскосмос&#8221; заплаши България с ядрена ракета
Twitter

Миналата седмциа Рогозин каза, че “Сармат” може да унищожи половината крайбрежие от европейския континент. Балистичната ракета обаче все още е в изпитателна фаза и не е приета като част от въоръжението на руската армия.

Шефът на “Роскосмос” заплаши България с ядрена ракета

Източник: Булевард България

Видео: Bloomberg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Мая

    07 Юни 2022

    Свиня?!

Покажи всички Скрий

Реакции