<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=117493" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: СЗО: Не бърза...

Симптоми, че може да сме изкарали Омикрон, без да усетим

03 Февруари 2022
0 16877

Симптоми, че може да сме изкарали Омикрон, без да усетим събра в този материал DarikNews.

Напълно е възможно да сте изкарали Омиркон без да забележите, заяви американският вирусолог Майкъл Остерхолм. Той разкри шест признака, по които може да познаете, че най-модерният вариант на COVID-19 е минал през вас.

Първият от шестте признаци е тежко дишане. Проблемът с дишането може да се задържи известно време, след като оздравеете. Може да не успяват да се поемете достатъчно въздух при физическо натоварване — изкачване по стълби, кардио упражнения, тичане или бързо ходене.

Симптоми, че може да сме изкарали Омикрон, без да усетим

СЗО: Не бързайте с отмяната на мерките, Омикрон не е достигнал пика си навсякъде

Умората също може да подсказва за изкаран без да усетите Омикрон. Специалистите съветват да направите необходимите изследвания ако усещате умора от дейности, които доскоро сте извършвали без големи усилия.

Виене на свят — постковидният синдром оказва влияние върху сърдечната честота и кръвното налягане. 

“Ако се появи виене на свят, когато стоите, или пък сърцебиене, умора – трябва да се изследвате. Възможно е преди коронавируса да сте имали заболяване, което COVID да е влошило”, казват лекари.

Също така може да започнете да усещате странни миризми и вкусове — Омикрон, за разлика от други щамове, не нарушава обонянието. За сметка на това кара хората да усещат несъществуващи миризми или да  възприемат познати вкусове по нов начин.

Проблеми с различни органи – сърце, бели дробове, бъбреци, кожа. При внезапно влошаване на благосъстоянието е напълно възможно неусетно да сте изкарали COVID-19.

Депресия или тревожност. Вирусът може да предизвика нежелани неврологични ефекти, който продължават дълго време.

Симптоми, че може да сме изкарали Омикрон, без да усетим

Източник: DarikNews

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции