<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147144" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кремъл: Камио...

Службите проверяват версията за българска следа при взривяването на Кримския мост

10 Октомври 2022
0 164

Службите проверяват версията за българска следа във взривяването на Кримския мост. Това стана ясно от изявление на говорителя на служебното правителство Антон Кутев.

В неделя председателят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин докладва пред президента Путин, че т. нар. камион-бомба е преминал от България през Грузия, Армения, Северна Осетия и Краснодарския район.

Кремъл: Камионът, взривил Кримския мост, е тръгнал от България

„Проверки се правят и от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), и от МВР. Какви ще бъдат резултатите, предстои да видим“, посочи Кутев. 

Службите проверяват версията за българска следа при взривяването на Кримския мост
БулФото

Изявлението му е в отговор на поискано по-рано от БСП от президента Радев разследване на камиона, тръгнал от Бургас.

Вижте момента на взрива на Кримския мост (видео)

“Българската следа”

В изказването на Бастрикин при срещата му с руския президент, предавана от телевизионния канал “Россия 24”, Путин на свой ред казва:

“Ясно. Както току-що съобщихте, няма съмнение, че това е терористична атака, насочена към унищожаване на критично важна гражданска инфраструктура на Руската федерация”.

“А авторите, изпълнителите и клиентите са тайните служби на Украйна”, каза още президентът. “Украинските специални служби и граждани на Русия и чужди държави, които са помогнали за подготовката на тази терористична атака”, отвърна ръководителят на Следствения комитет. 

Службите проверяват версията за българска следа при взривяването на Кримския мост
БулФото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също коментира казуса. Според него не става дума за “българска следа”.

“Този камион се е движил през пет държави, маса време. Ясно е, че взривът не е натоварен тук, защото не може да мине границите, ще се самовзриви някъде”, каза Борисов и добави, че във време на война всеки гледа да изхвърли напрежението навън.

Защо Кримският мост е толкова важен за Путин и Русия?

Като основен коридор на Русия при Черно и Азовско море, кримският мост е от ключово значение за доставките в хода на войната. Мостът има и дълбоко символично значение за руския президент Владимир Путин, който го построи след като анексира Крим.

Службите проверяват версията за българска следа при взривяването на Кримския мост

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции