<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=138436" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия, Турция...

Украйна губи до 30 военни на ден, заяви Зеленски

23 Юли 2022
0 347

Украйна губи до 30 военни на ден, заяви Зеленски.

В интервю за американския всекидневник The Wall Street Journal президентът Володимир Зеленски обяснява, че Владимир Путин е подценил Украйна, а руското нахлуване е нанесло значителни щети на западните предприятия и потребители.

“В разгара на боевете през май и юни Украйна губеше от 100 до 200 военни на ден. Сега този брой падна на 30 на ден и около 250 ранени”, посочва украинският президент пред изданието.

Промяната в огневия баланс чрез ефективното използване на западни оръжейни системи от украинските войски е спомогнала за намаляване на броя на жертвите, се посочва в публикацията.

Зеленски уволни главния прокурор и шефа на тайните служби на Украйна

Украйна губи до 30 военни на ден, заяви Зеленски
Зеленски отхвърля възможността за прекратяване на огъня.

Според него това ще позволи на Русия да се превъоръжи и прегрупира, както и да запази контрола над превзетите територии. А това би довело до разширяване на конфликта.

“Замразяването на конфликта с Русия означава пауза, която дава на Русия време за почивка. Те няма да използват тази пауза, за да променят геополитиката си или да се откажат от претенции към бившите съветски републики”, коментира президентът.

Зеленски: Украйна постепенно ще освободи окупираните райони на страната

САЩ искат повече военни бази в Източна Европа
Междувременно правителството на САЩ обмисля да достави на Украйна американски изтребители.

Говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби обясни, че интегрирането и използването на съвременни изтребители, разполагащи със сложно оборудване и въоръжение, изисква време.

Кърби допълни, че Вашингтон ще достави на Киев оръжие за около 270 милиона долара, включително четири реактивни системи за залпов огън “Хаймарс”.

Новата помощ включва ракети за хаймарсите, 36 000 артилерийски снаряда, превозни средства и до 580 дрона “Финикс Гоуст”.

Източник: Mediapool

Украйна губи до 30 военни на ден, заяви Зеленски

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции