<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=140716" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: И без "Газпро...

Украйна се надява да прекрати войната до края на есента

11 Август 2022
0 347

Украйна се надява да прекрати войната до края на есента. Това е изключително важно с оглед на задаващата се зима. Според Дойче веле, Киев се опасява, че Русия може да разруши енергийната и отоплителна инфраструктура.

Управляващите в Киев обмислят кога може да настъпи краят на активната част от войната с Русия. Сраженията трябва да приключат спешно още преди да е настъпил отоплителният период, каза шефът на президентската служба Андрий Йермак. В противен случай съществува риск Русия да разруши енергийната и отоплителна инфраструктура.
“Това е една от причините, поради които трябва да предприемем максимални мерки, за да сложим край на активната част от войната до края на есента”, подчерта Йермак.

Над 10,5 милиона души са напуснали Украйна от началото на войната

Украйна се надява да прекрати войната до края на есента
Instagram/zelenskiy_official
Краят на войната зависи от доставките на оръжия

Според украинския президент Володимир Зеленски продължителността на войната зависи от загубите на Русия.
“Колкото по-големи са загубите на окупаторите, толкова по-бързо ще можем да освободим страната ни.” А това зависи от военната помощ, която другите страни оказват на Украйна, добави Зеленски. 

Петиция предлага забрана за влизане на руснаци в Украйна за десетилетия напред

Президентът отново апелира да се изпращат оръжия на Украйна. Колкото по-голяма е военната помощ, толкова по-скоро ще приключи войната, каза той, правейки препратка към конференцията в Копенхаген, на която се обсъжда военната и финансова подкрепа за Украйна. 

Украйна се надява да прекрати войната до края на есента
iStock
Призив към жителите на окупираните територии

Същевременно Володимир Зеленски призова жителите на окупираните от Русия територии да съдействат на украинската армия. Те трябва да предоставят на украинските войници по сигурни канали информации за врага, каза Зеленски в снощното си видеообръщение.

Украйна се надява да прекрати войната до края на есента

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции