<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=132464" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ицо Хазарта р...

Улица в София вече носи името на Милен Цветков

06 Юни 2022
0 1779

Улица в София вече носи името на журналиста Милен Цветков. Тя се намира в район “Подуяне”, където е адресът и на последното работно място на журналиста – ТВ1. Предишно наименование на улицата бе “549”, а решението за смяна бе взето от Столичния общински съвет през месец май.

Окончателно: Улица в София ще носи името на Милен Цветков

Предложението улицата да бъде преименувана дойде от колегите на Милен Цветков от ТВ1, а вносител на идеята в СОС е съветникът Симеон Ставрев (ДБ), припомня Булевард България.

„Колегите на Милен Цветков от ТВ1 предложиха сегашната улицата „549“, на която се намира телевизията в район “Подуяне”, да носи неговото име, за което подготвиха и подписка, която е приложена към доклада. Смятам, че тяхното предложението заслужава да бъде подкрепено, защото Милен Цветков е оставил ярка следа в обществения живот на страната и града ни. Целият му професионален журналистически път е преминал в телевизии и радиа, които се намират на територията на София“, посочва Ставрев.

Улица в София вече носи името на Милен Цветков
Булевард България
На 19 април се навършиха две години от смъртта на Милен Цветков.

Навръх Великден през 2020 г. 22-годишният тогава Кристиан Николов се вряза в колата на Цветков на кръстовище пред столичния мол „Парадайз“.

Кристиан Николов пред съда: Оказах първа помощ на Милен Цветков, на сутринта разбрах, че е починал
БулФото

Журналистът почина вследствие на причинените от инцидента травми, а разследването установи, че Николов е шофирал с превишена скорост и под въздействието на четири различни вида упойващи вещества.

Защо делото за смъртта на Милен Цветков приключи с девет години затвор?

На първа инстанция подсъдимият беше осъден на 9 години затвор заради причиняване на смърт по непредпазливост. Съдебният процес продължава.

Улица в София вече носи името на Милен Цветков

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции