<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106723" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кубрат Пулев ...

Федерален съд спря заповедта на Байдън за задължителната имунизация

07 Ноември 2021
0 1343

Федерален съд в САЩ спря временно прилагането на издадените от администрацията на Джо Байдън правила, които на практика въвеждаха задължителна ваксинация, пише Dir.bg .

Федерален съд спря заповедта на Байдън за задължителната имунизация
снимка CNBC

Заповедта, изискваше от 4 януари всички служители на предприятия с над 100 души персонал да се ваксинират или да се подлагат на тестове всяка седмица.

Според апелативен съд на пети съдебен окръг решението може да доведе до “тежки законови и конституционни” проблеми.

Множество щати, управлявани от републикански политици, заведоха дела срещу новите правила, издадени преди два дни.

Байдън: Неваксинираните американци са заплаха за икономиката (видео)

Те бяха приети по силата на извънредни правомощия на американското управление по охрана на труда, свързани с безопасността на работното място.

Като засягат 84,2 милиона работници в 1,9 милиона фирми. От мярката са освободени 18,5 милиона работници, които работят дистанционно или през цялото време са навън.

Губернаторите на щатите Флорида, Айова и Индиана обещаха да се борят по съдебен път срещу новото правило, настоявайки, че то нарушава личната свобода.

Правителството на Байдън също така заяви, че до 4 януари ще е необходимо да се ваксинират милиони работещи в здравни заведения и домове за възрастни хора, участващи в програмите “Медикеър” и “Медикейд”.

Федерален съд спря заповедта на Байдън за задължителната имунизация
Robyn Beck/AFP/

“Макар до голяма степен да бих предпочел това изискване да не бъде необходимо, твърде много хора все още не са ваксинирани, за да можем да излезем завинаги от тази пандемия. Затова въведох изисквания и те действат”, аргументира разпореждането си Байдън.

Засега няма коментар от Белия дом за решението на съда.

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции