<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=115188" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Последен шан...

Джокович е върнат в хотела за мигранти до окончателното произнасяне на съда

15 Януари 2022
0 257

Джокович е върнат в хотела за мигранти до окончателното произнасяне на съда. Федералният съд на Австралия трябва да се произнесе относно повторното анулиране на визата му.

Световният №1 е пристигнал в “Парк хотел” около 15 часа следобед местно време (6 часа българско), предава Дневник, цитирайки Reuters.

Последен шанс за Джокович, Австралия отлага депортацията му засега

Преди ден миграционният министър Алекс Хоук обяви, че анулира визата на тенисиста, а решението е обжалвано от екипа на Джокович. Правителството на страната реши да не депортира сърбина до окончателното решение на съда.

Джокович е върнат в хотела за мигранти до окончателното произнасяне на съда
Снимка: AFP/William West

В ранните часове на съботния ден носителят на 20 титли от Големия шлем се яви пред съда за кратко излушване, последвано от консултация с адвокатите му, преди да бъде задържан от полицията и отведен в хотела.

Какви са възможните сценарии по казуса с визата на Джокович?

Съдия Дейвид О’Калахан насрочи делото за 9.30 часа в неделя (0.30 ч. българско време), което е само 24 часа преди началото на Australian Open. Според програмата Джокович, който е и водач на схемата, трябва да играе в понеделник, в първия ден на надпреварата.

Източник: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции