<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111602" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Спечелихме л...

До 2 литра мляко и олио на човек в магазините в Истанбул

13 Декември 2021
0 778

До 2 литра мляко и олио на човек в магазините в Истанбул, пише NOVA.

В магазинната мрежа на редица супермаркети в Истанбул се въведоха ограничения в закупуваните количества от гражданите на някои хранителни стоки от първа необходимост.

Ограниченията включват продажбите на дребно на прясно мляко, слънчогледово олио, брашно, захар, както и цигари. Според наредбата гражданите ще имат право да закупуват най-много до два литра прясно мляко и слънчогледово олио. До два килограма брашно и захар, както и да два пакета цигари на човек. Забранява се продажбата на 5 литрови бутилки и тенекии със слънчогледово олио.

До 2 литра мляко и олио на човек в магазините в Истанбул

В Турция протестират заради срива на лирата (видео)

Междувременно беше направено ново увеличение на цените на цигарите. Най-евтиният пакет цигари вече струва 19 турски лири. Твърди се, че ограниченията в продажбите на супермаркетите са заради ширещото се в последно време масово запасяване с хранителни продукти от първа необходимост след новия срив на турската лира.

През изминалата седмица в турския парламент бе внесена законова поправка. Тя предвижда тежки глоби за търговците, които се презапасяват със стоки или продават на гражданите над ограничените количества.

До 2 литра мляко и олио на човек в магазините в Истанбул

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции