<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=127757" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Двама молдов...

“Кремъл вече е взел решението”. Молдова ли е следваща цел?

03 Май 2022
0 6851

Русия ще се опита да отвори нов фронт срещу Украйна от Молдова, според украински военни източници, пише Свободна Европа, цитирайки британското издание The Times.

Външно: Не пътувайте до Молдова, българите там да се завърнат

Редица индикатори вече показват, че в близко бъдеще ще има атака срещу бившата съветска държава, която има само 3250 войници в армията си. Успешното превземане ще доведе до навлизане на руски войски в украинското черноморското пристанище Одеса от запад.

&#8220;Кремъл вече е взел решението&#8221;. Молдова ли е следваща цел?
Одеса. Reuters

„Смятаме, че Кремъл вече е взел решението да атакува Молдова. Съдбата на Молдова е ключова. Ако руснаците започнат да поемат контрола, ние, във военно отношение, ще бъдем по-лесна мишена и заплахата за Украйна ще бъде екзистенциална“, казва източник на изданието. Според The Times нахлуването в Молдова може да стане на 9 май, когато Русия отбелязва Деня на победата.

&#8220;Кремъл вече е взел решението&#8221;. Молдова ли е следваща цел?
iStock

Разузнавателната информация за отваряне на втори фронт и въвличането на Молдова в конфликта е противоречива. Част от експертите са на мнение, че опасността от това е малка.

Латвия призова гражданите си да напуснат Приднестровието

Въпросът възникна около великденските празници. Първо Русия каза, че ще нападне не само Източна Украйна, но и Южна, за да може по земя да стига до две завзети от нея територии – едната е украинският полуостров Крим, а другата е част от Молдова, управлявана от проруски сепаратисти – Приднестровието. Два дни след това изказване в района имаше няколко взрива – все по обекти на военната промишленост и ретранслатори на руската пропаганда.

“Кремъл вече е взел решението”. Молдова ли е следваща цел?

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции