<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=115078" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: За първи път ...

Мъжът, на когото беше присадено сърце на прасе, се оказа с тежко криминално досие

14 Януари 2022
0 28588

Дейвид Бенет, който се прочу като първият човек с трансплантирано сърце от прасе, се оказа с тежко криминално досие. Според Washington Post, през 80-те той е намушкал мъж цели седем пъти.

Преди броени дни стана ясно, че американски лекари са присадили успешно сърце на генно модифицирано прасе на пациент с летално сърдечно заболяване.

След новината за успешната трансплантация, сестрата на мъжа, който Бенет е намушкал през 1988 г., излезе с остра позиция, в която коментира, че брат ѝ никога не е получил втори шанс, както Бенет.

За първи път лекари успешно присадиха сърце от прасе на човек

Мъжът, на когото беше присадено сърце на прасе, има тежко криминално досие
Снимка: University of Maryland School of Medicine

След инцидента, човекът е бил парализиран от кръста надолу и прикован в инвалидна количка за цели 19 години до смъртта си през 2007 г.

Сестрата на покойника – Лесли Шумейкър – написа гневен пост във Facebook: “Този ​​така наречен “човек”, който намушка брат ми 7 пъти, парализирайки го”.

“Брат ми живя много тежко и болезнено 19 години след това”, допълни още Лесли.

И продължи: “Някой ми каза преди малко, че няма значение какво е направил Бенет, понеже не е етично да отказваш лечение на Бенет, защото той е просто човек. Е, ако случаят е такъв, тогава защо хората биват отхвърлени от списъка за трансплантации и в крайна сметка умират? Брат ми почина на 6 май 2007 г., 19 дълги години страдание… и Бенет получава ОТНОВО втори шанс за живот? Брат ми не получи втори шанс за каквото и да било”. Тя завърши с думите: “Няма начин той да е герой”.

В писмено изявление от университетската болница в Мериленд коментираха, че предоставят “животоспасяващи грижи на всеки пациент, който влиза през вратите им въз основа на медицинските му нужди, а не на база миналото или обстоятелствата в живота му”.

Мъжът, на когото беше присадено сърце на прасе, има тежко криминално досие

Източник: LADbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции