<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108322" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България е сп...

Мюнхен отмени коледния базар заради ново засилване на епидемията

17 Ноември 2021
0 686

Мюнхен отмени коледния базар заради ново засилване на епидемията, пише Dir.bg.

Той традиционно привлича над 2 милиона посетители. Но заради “изключителното нарастване” на броя на заразените с коронавирус няма да се състои, съобщи кметът Дитер Райтер.

Това е първият голям германски град, който тази година взема такова решение, изправен пред нова, по-заразна епидемична вълна. 

Южната провинция Бавария е един от най-засегнатите региони.

Това е горчива новина, но драматичната ситуация в нашите болници и изключително бързото нарастване на броя на заразените не ми оставят друг избор, заяви кметът в съобщението си.

Северният баварски град Нюрнберг обаче, чийто коледен базар е световно известен, вчера обяви, че е решил въпреки всичко да го проведе. Новото тази година е, че базарът ще започне на 26 ноември на четири различни места, за да се избегне струпване на хора.

Кметът на Мюнхен, вторият по големина германски град с над 1,5 милиона души население, обясни решението си с нежелание да се изпраща лош сигнал в момент, когато градските болници са изправени пред “бедствена ситуация”, както изтъкват техни служители.

Германия, както и останалите немскоговорящи държави, е изправена пред взрив на новозаразени заради по-ниския (67,6 на сто) процент на ваксинирани в сравнение с целите, които си поставя федералното правителство.

Мюнхен отмени коледния базар заради ново засилване на епидемията

За първи път в Германия: над 50 000 новозаразени с коронавирус

Бавария, чиято столица е Мюнхен, е тежко засегната от тази вълна с показател от над 500 заболели на седемдневна база. Тя е на трето място след провинциите Саксония и Тюрингия, които са още по-силно засегнати.

Вчера в Германия заболеваемостта на седмична база достигна нов рекорд – над 312. Броят на новозаразените за денонощие е 32 048, съобщи институтът “Роберт Кох”.

Коледният базар в Мюнхен трябваше да започне на 22 ноември. Зарази пандемията миналата година във ФРГ бяха отменени всички традиционни коледни базари.

Мюнхен отмени коледния базар заради ново засилване на епидемията

Източник: Dir.bg
Видео: Simply Munich

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции