Сигнализирай!

Тошко Йорданов след срещата с ДПС: Никой няма да ни казва кои да са хората в кабинета (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
25.07.2021 г.
6
0

"Няма да взимаме съвети от никой, нито ще позволим на някой да ни казва кои да са хората в кабинета", заяви председателят на ПП "Има такъв народ" Тошко Йорданов" след среща с ДПС.

Той допълни, че ако се стигне до кабинет, от ръководената от Мустафа Карадайъ партия ще си преценят дали го подкрепят или не.

Стопкадър: NOVA

Лидерът на ДПС от своя страна заяви преди това, че "безусловна подкрепа няма и че от партията му са заявили, че персоналният състав на бъдещия кабинет "за нас е от значение ". Той подчерта, че от ДПС няма да предлагат и не държат да предлагат министри, но повтори, че съставът за тях е от значение.

„Ние не сме искали подкрепа от ДПС за евентуален кабинет. Просто изложихме нашите приоритети”, заяви Тошко Йорданов.

"Наше задължително условие е възстановяването на нормалността в политиката и демокрацията. Това означава държавният апарат да не се ползва като бухалка срещу гражданите и бизнеса, а напротив, той да функционира в услуга на хората и за създаване на добър бизнес климат”, заяви преди това Мустафа Карадайъ.

Снимка: БулФото

В началото на срещата кратки изявления направиха Виктория Василева от ИТН, която е заместник-председател на парламентарната група, и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Бихме искали да ви представим нашите приоритети, нашите идеи за управление страната и да чуем Вие какво мислите за всичко това. Надявам се на един конструктивен и добронамерен диалог, така че с удоволствие ще споделим нашите виждания с Вас“, каза Виктория Василева, като се обърна към ДПС.

Снимка: БулФото

„И ние от наша страна да благодарим за възможността да се видим с ръководството на парламентарната група на партията, която има най-много народни представители в НС. От друга страна да Ви приветстваме за идеята, че процесите в Народното събрание трябва да текат през диалог, за да може да се очертаят и приоритетите, и темите от дневния ред и на обществото, и на НС", заяви от своя страна Карадайъ и посочи, че 46-тото Народно събрание "има една добра основа за такъв".

Видео: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.