Сигнализирай!

"Има такъв народ": Съставът на кабинета ни е вече ясен (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
29.07.2021 г.
10
0

"Г-н Христо Иванов и г-жа Мая Манолова - явно не осъзнавате, че с действията си карате Бойко Борисов да се радва, защото водите нещата към следващи избори." Това каза председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в декларация от името на групата.

Според него е неприемливо, че "Демократична България" е решила да поставя условия, да изявява претенции и да се опитва да реди кабинет без да е силата, която е спечелила избори.

“Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме” с условие за съставянето на кабинет (видео)

Той попита и какви игри се играят в 46-ото Народно събрание.

"Ние няма да играем по вашите правила", подчерта още Тошко Йорданов.

Той добави на брифинг в парламента: "Не сме казали на "Демократична България", че не се надяваме на тяхната подкрепа. За нас това не е затворена врата. Ние просто казваме фактите такива, каквито са. Просто се надявам това да бъде приятелски знак към тях, да се върнат на нормалните позиции, които заявиха първоначално, че нямат желание за постове и че не е необходимо да предлагат хора в един бъдещ кабинет, особено хора, които са осъдени за кражба на интелектуална собственост като Асен Василев."

Йорданов посочи, че с "Изправи се БГ! Ние идваме" е имало пълно съгласие по приоритетите, а с БСП известно разминаване, а с ДПС тотално разминаване.

"Те много добре знаеха, че ние подкрепа не сме искали и нямаше да получим. Те прекрасно знаеха, че ние влияние на ДПС в наш кабинет е абсурдно да допуснем. Заявявали сме го в очите на неформални и официални разговори. Да се говори пак отново тази мантра, че прозирала дългата ръка на ДПС - това е мазна лъжа - изречена от български депутат", заяви още Тошко Йорданов.

От ИТН заявиха още, че съставът на кабинета им е вече ясен. Оттам обаче отказаха да представят имената в потенциалното правителство и заявиха, че ще почакат президента Румен Радев да им връчи мандата.

Видео: bTV

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.