Сигнализирай!

ИТН върнаха изпълнен мандата на президента Радев (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
06.08.2021 г.
8
0

От парламентарната партия "Има такъв народ" върнаха изпълнен дадения по-рано от президента Румен Радев мандат за съставяне на правителство. Пламен Николов връчи предложения от него състав на кабинета с думите:

"Чест е за мен да имам възможността да върна мандата, който ми връчихте."

Номинираният за премиер Николов представи на държавния глава структурата на предложеното правителство, в което фигурират двама вицепремиери - Пламен Илиев (на вътрешния ред) и Ради Найденов (по европейските въпроси).

Извънреден брифинг на ИТН: Момчил Иванов се отказва да бъде министър заради публикации в медиите (видео)

До последния момент не беше ясно кой ще бъде министър на правосъдието, след като замесеният в скандал заради свои стари публикации в социалните мрежи Момчил Иванов се отказа. В крайна сметка за поста беше предложен депутатът от ИТН Иво Атанасов.

Вижте кой кой е в предложеното от “Има такъв народ” правителство (видео и снимки)

За министър на финансите е избран депутатът Пламен Данаилов. А начело на икономическото ведомство може да застане Десислава Димитрова

Александър Николов е определен за министър на енергетиката. В момента той заема заместник-министерски пост там. 

Екоминистерството, в което при предишния проект за кабинет от „Има такъв народ" не представиха министър, сега посочена е Силвия Бакърджиева.

Георги Георгиев е предложен за министър на регионалното развитие и благоустройството.

Адвокатът Пламен Абровски пък трябва да оглави земеделското министерство.

За транспортен министър партията на Слави Трифонов издига Гроздан Караджов. Той е бивш депутат от „Реформаторския блок”.

За министър на туризма е предложен депутатът от ИТН Ивайло Кожухаров.

Да оглави здравното министерство е избран урологът доцент Силви Кирилов, който е ръководил някои от големите болници в страната. 

Петър Илиев е предложен за министър на вътрешните работи. А външното министерство може да отиде в ръцете на дипломата от кариерата Ради Найденов.

Теодора Генчовска е повторен избор на ИТН за министър на отбраната. 

За социален министър е посочена Теодора Пенева, а за образователен – имунулогът Велислава Петрова, която при предходния кабинет беше определена за министър на здравеопазването. 

Оперният артист Георги Султанов е изборът за министър на културата. А Радостин Василев отново е предложен за спортен министър.

Както и при предишния опит на „Има такъв народ” доктор Антония Валентинова е номинирана за министър без портфейл по ромските въпроси.

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.