Сигнализирай!

Мъжът, сниман като бебе за обложката на албума "Nevermind", съди Nirvana за детска порнография

Gospodari.com
Gospodari.com
25.08.2021 г.
5
0

Възрастният вече мъж на име Спенсър Елдън, който се появява гол като бебе на една от най -емблематичните корици на албумите на рок музиката - "Nevermind" на Nirvana - съди групата. Той твърди, че е бил сексуално експлоатиран като дете, пише The Guardian.

В дело, заведено в окръжен съд в Калифорния срещу членовете на групата, вдовицата на Кърт Кобейн Кортни Лав и звукозаписни студиа, които са издавали или разпространявали албума през последните три десетилетия, Елдън твърди, че подсъдимите са произвеждали детска порнография с изображението, на което се вижда как той плува гол към доларова банкнота с видими гениталии.

Продадоха за 334 хил. долара жилетка на Кърт Кобейн, с петна и дупка от цигара (видео и снимки)

Искът обвинява подсъдимите в „търговска сексуална експлоатация на деца, докато той е бил непълнолетен“. Според него, „подсъдимите съзнателно произвеждат, притежават и рекламират търговска детска порнография, изобразяваща Спенсър“.

Елдън, който е бил на четири месеца, когато е направено изображението, казва, че е претърпял „доживотни щети“ от корицата на албума от 1991 г., включително „екстремен и постоянен емоционален стрес с физически прояви“, плюс загуба на образование, заплати и „наслада от живота”.

Елдън иска обезщетение в размер на поне 150 000 долара от всеки от 15-те обвиняеми, плюс разходите по делото. Ответниците все още не са отговорили на делото, нито са го коментирали публично.

Източник: The Guardian

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.