Сигнализирай!

Делото за "детско порно" от "бебето" от обложката на Nirvana е нелепо и възмутително, твърдят правни експерти

Gospodari.com
Gospodari.com
26.08.2021 г.
8
0

Заведеният съдебен иск за детско порно срещу рок-групата Nirvana и техния хитов албум "Nevermind" от 1991 година бе определен като "нелеп и възмутителен" от правни експерти с опит в защитата на жертви на сексуални престъпления, пише New York Post.

Адвокат Джейми Уайт, който представлява хиляди потърпевши от сексуално насилие в детска възраст, нарече случая, заведен от 30-годишният Спенсър Елдън „просто възмутителен на толкова много нива“.

"Никога не съм виждал по-обиден и несериозен съдебен иск през цялата си кариера", каза Уайт, който през годините е представлявал жертви на свещеници-педофили, скаутски водачи и дори прословутия бивш лекар от отбора по гимнастика на САЩ Лари Насар.

"Самата идея, че албумът "Nevermind" подтиква към сексуално удовлетворение е толкова нелепа и абсурдна", допълва той, че "не само мисля, че този процес няма да просъществува, а че дори адвокатите сами ще бъдат разколебани" в даден момент.

"Всичко това е с цел да се пипнат пари... И бих искал съдът да отхвърли иска, защото е наистина несероиозно и обидно към правото и към опитите ни да защитим децата от действителните вреди, за които се твърди тук", каза още юристът.

Възрастният вече Спенсър Елдън, който се появява гол като бебе на една от най-емблематичните корици на албум на рок група – “Nevermind” на Nirvana – съди групата, като твърди, че е бил сексуално експлоатиран като дете.

Мъжът, сниман като бебе за обложката на албума “Nevermind”, съди Nirvana за детска порнография

В дело, заведено в окръжен съд в Калифорния срещу членовете на групата, вдовицата на Кърт Кобейн Къртни Лав и звукозаписните студиа, които са издали и разпространили албума през последните три десетилетия, Елдън твърди, че подсъдимите са произвеждали детска порнография с изображението, на което се вижда как той плува гол към 1-доларова банкнота, както майка го е родила.

Адвокатът на Елдън Джеймс Марш, който представлява жертви на детска порнография в продължение на 16 години и в момента има 26 такива случая, отхвърли критиките, че делото е несериозно с думите, че "имаме работа с истински хора, истински албум и истинска причина за действие".

„Това е нещо, което се е случило без негово съгласие много преди той да е бил в състояние да даде съгласие. А и става дума за албум, който беше много противоречив от първия ден след издаването си“, каза Марш.

Източник: New York Post

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.