Сигнализирай!

Петър Илиев е плагиатствал, установи проверката на СУ

Gospodari.com
Gospodari.com
27.09.2021 г.
48
0

Бившият кандидат за вицепремиер и вътрешен министър на ИТН за премиер Петър Илиев е плагиатствал, установи Етичната комисия на Софийския университет.

Органът на УС заяви, че в книгата си "Компетенцията на Народното събрание" адв. Илиев е плагиатствал от дисертацията "Парламентарен контрол“ на Наталия Киселова.

Етичната комисия на СУ ще разгледа сигналите за плагиатство срещу Петър Илиев

"Във връзка с постъпили сигнали Етичната комисия на Софийския университет извърши проверка по реда, предвиден във Вътрешните правила за извършване на проверка за плагиатство и недостоверност на научни данни в научни трудове на членовете на академичния състав на Софийския университет."

Петър Илиев е плагиатствал, установи проверка на СУ

Съгласно чл. 129, ал. 2, т. 2 от Правилника на СУ плагиатството е основание за уволнението на Илиев като преподавател от университета. Това решение се взема от Факултетният съвет по препоръка на комисия от специалисти в съответната област, която да изготви мотивирано становище.

След обвиненията в плагиатство книгата на Петър Илиев излиза с 80 страници по-малко

Тъй като заключението на Етичната комисия показва наличие на данни за плагиатство, ректорът на Софийския университет отправи обосновано искане до Факултетния съвет на Юридическия факултет за започване на процедурата по чл. 129, ал. 2, т. 2 ПУДСУ.

Във видеото ви припомняме най-ярките моменти от скандалното интервю на Петър Илиев.

Петър Илиев е плагиатствал, установи проверка на СУ

Източник: Софийски университет

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.