Сигнализирай!

Правителството се захваща приоритетно с проблема с домашното насилие

Gospodari.com
Gospodari.com
17.01.2022 г.
22
0

От началото на пандемията през 2020 г. темата за домашното насилие у нас и по света, се повдига много по-често. Работата от вкъщи и поредния локдаун, задължават много хора да стоят затворени с насилниците си.

Домашното насилие е изключително сериозен проблем и неговото решаване е на приоритетно място за правителството, казва правосъдният министър Надежда Йорданова.

Ето къде жените, които са подложени на домашно насилие, могат да получат безплатна помощ

Днес се проведе работна среща между Йорданова, както и широк кръг експерти от държавни институции и НПО. В дискусията са взели участие Лена Бориславова - началник на кабинера на министър-председателя Кирил Петков, омбудсманът Диана Ковачева и Иван Кръстев - заместник-министър на труда и социалната политика, съобщава bTV.

Йорданова добави, че се търси единодушие по спорни въпроси в законопроекта за изменение и допълнение на Закона за защита от домашното насилие.

Увеличават се случаите на домашно насилие по време на извънредното положение (видео)

"Необходими са решителни действия по тази толкова важна тема за обществото - домашното насилие. Затова до края на седмицата организираме среща с народни представители от всички парламентарно представени партии и експертите по законопроекта, за да се ускори процеса по изчистване на спорните теми и придвижване на законопоекта за одобрение от Министерсия съвет" допълни тя.

Pexels

Лена Бориславова заяви, че Кирил Петков и целият му кабинет застават зад борбата с домашното насилие. Тя добави, че ще бъде определен вицепремиер, който да отговаря по темата.

"Въпрос на политически кураж е да се отвори тази толкова важна тема в началото на мандата на това правителство", заяви Диана Ковачева.

Всеки ден домашното насилие отнема живота на 137 жени по света

Участниците в срещата изразиха своята готовност за продължаването на работа по промени в Закона за защита от домашното насилие.

Източник: bTV
Снимка: Правителствена пресслужба

Правителството се захваща приоритетно с проблема с домашното насилие

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.