Сигнализирай!

Радев: Правителството трябва да внимава с кого и с какво си има работа (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
14.02.2022 г.
23
0

"След зловещото плячкосване на държавата, българите са зажаднели за справедливост и възмездие. Правителството трябва да бъде много внимателно и да знае с какво и с кого си има работа". Това заяви президентът Румен Радев, цитиран от NOVA. Коментарът му дойде по повод списъка с имена, който премиерът Кирил Петков предаде на прокуратурата. 

Премиерът Петков посочи политиците, които фигурират в списъка с 20 имена (видео)

"Всяко открито противопоставяне на правителството срещу корупцията среща и одобрението на хората и трябва да бъде подкрепяно. Убеден съм, че борбата срещу корупцията трябва да се води със силата и легитимността на институциите. А не само с популярността на социалните мрежи", добави държавният глава. 

Кризата Русия-Украйна

Относно сигурността на България около кризата Русия-Украйна президентът посочи, че най-големият риск за страната ни е неглижирането на проблемите на въоръжените ни сили. „Трябва да има непрекъснато внимание на най-високо ниво към тяхната боеспособност”, категоричен е Радев.

Радев: Правителството трябва да внимава с кого и с какво си има работа
Булфото

„България е част от усилията за деескалация, но и част от усилията за усилване на източния флаг на алианса. Вече започва съвместната мисия по контрол и охрана на въздушното пространство на територията на България, заедно с нашите съюзници от алианса”, отговори държавният глава на въпрос дали трябва да приемем американски сили.

Той обясни, че България, като рамкова страна във формирането на батальонната бойна група, е отворена към всички съюзници за участие на техни контингенти, които да допринесат за запълването на дефицита от способности в сухопътните войски.

Радев: Правителството трябва да внимава с кого и с какво си има работа

Източник: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.