Сигнализирай!

Слави Трифонов вече 9 месеца отказва да обяви имуществото си

Gospodari.com
Gospodari.com
17.02.2022 г.
15
0

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов вече девет месеца отказва да подаде публична декларация за имуществото си пред антикорупционната комисия (КПКОНПИ), както е длъжен да направи по закон, информира Mediapool.

В сряда КПКОНПИ обяви списъците с декларациите за имущество и интереси, подадени от лицата, заемащи висши публични длъжности, за периода 18 август 2021 г. - 31 декември 2021 г., както и списък на лицата, неподали декларации в законоустановения срок.

Слави Трифонов: ИТН ще предложи 1 лев партийна субсидия

В списъците за 2021 г. има 54 народни представители, които не са подали декларация. 44 от тях са закъснели, но евентуално са подали декларации.

Слави Трифонов вече 9 месеца отказва да обяви имуществото си

Сред останалите 10 е Слави Трифонов. Той е трябвало да декларира имуществото и интересите си в срок до 15 май 2021 г. Девет месеца по-късно все още не го е направил.

Очаква се да започне проверка на КПКОНПИ за евентуално несъответствие в имуществото.

АЕЦ “Козлодуй” е платила на Слави Трифонов 8600 лева за концерт

"Според антикорупционния закон лице, заемащо висша публична длъжност, което не подаде декларация в срок, се наказва с глоба в размер от 1000 до 3000 лв. В случаите на неподаване на декларация, когато се установи, че няма обективна причина за това, след решение на комисията се образува и проверка за установяване на незаконно придобито имущество", пише в прессъобщението на КПКОНПИ.

Слави Трифонов проговори: Ако можех да върна времето назад, пак щях да постъпя по същия начин (видео)

КПКОНПИ не каза започната ли е проверка срещу Трифонов

В предишния закон за публичност на имуществото неподалите декларации задължително трябваше да подлежат на проверка от Националната агенция за приходите.

Сега това задължение е отпаднало. Първоначалната проверка вече се прави от КПКОНПИ.

Вижте кой “роди” Слави Трифонов (видео)

До момента в НАП не е постъпвало писмо от КПКОНПИ за проверка на съответствието между доходите и имуществото на Трифонов .

Наред с него нарушители на закона са още деветима депутати – Венцислав Асенов, Георги Марков, Михаил Христов, Пламен Милев, Радослав Бойчев, Румен Генов, Силвия Николова, Смиляна Нитова и Стоян Божинов.

Слави Трифонов вече 9 месеца отказва да обяви имуществото си

Източник: Mediapool

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.