Сигнализирай!

Бил Гейтс излезе с предупреждение за Илон Мъск и биткойна (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
08.03.2022 г.
16
0

Бил Гейтс излезе с предупреждение за Илон Мъск и биткойна.

По думите му, криптопазарът е опасен за всеки, който разполага с по-малко пари от смятания за най-богатият човек на планетата.

Илон Мъск се превърна в основен глашатай на бъдещето на криптовалутите. Със серия свои постове в Twitter през последната година той предизвика рязко раздвижване на пазара.

Tesla спря продажбите си с биткойни, нов туит на Мъск срина цената на криптовалутата

Попитан дали шефът на Tesla може да регистрира повече печалби за година с инвестиции в биткойн, отколкото от продажба на електромобили, Гейтс коментира:

Бил Гейтс излезе с предупреждение за Илон Мъск и биткойна

„Илон разполага с огромни суми пари, така че не се притеснявам дали неговите биткойни ще се покачат или намалят. Не съм оптимист обаче, що се отнася до хората, които се вкарват в тези мании, въпреки че не разполагат с много пари", каза основателят на Microsoft и четвърти най-богат човек на планетата към момента.

"Мисълта ми е, ако имаш по-малко пари от Илон, внимавай", каза в прав текст той.

Бил Гейтс пренарежда портфейла си от акции в страх от бъдеща криза

Като имаме предвид, че буквално всички останали в света имаме по-малко пари от основателя на Tesla, май си струва да се вслучаме в това предупреждение. Особено тези от нас, които са инвестирали сериозно в криптовалути с надеждата, че скок в стойността ще ги направи богати.

През януари пазарът на криптовалутите се срина, като биткойн загуби 45% от стойността си от най-високата точка, която достигна през ноември 2021 г.

CNN припомня, че Tesla държи около 2 милиарда долара в биткойни, след като направи първоначална инвестиция от 1,5 милиарда в криптовалутата в началото на 2021 г.

Бил Гейтс излезе с предупреждение за Илон Мъск и биткойна

Източник: LADbible

Видео: Bloomberg Technology

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.