Сигнализирай!

Борис Бонев: Емисари от ГЕРБ и ВМРО подкокоросаха столичния транспорт за протеста

Gospodari.com
Gospodari.com
19.05.2022 г.
14
0

Емисари от ГЕРБ и ВМРО от месеци насам обикалят депа и гаражи на столичния градски транспорт и подкокоросват водачите за протест. Това каза в интервю за Mediapool независимият общински съветник Борис Бонев от инициативата "Спаси София".

Според Бонев протестът е политически рекет на общината над държавата.

"Прилича на политическо изнудване това, което се случва в момента. Имаме информация, че емисари на ГЕРБ и ВМРО обикалят по депата и гаражите на столичния градски транспорт и заплашват: "ще ви спрат заплатите, няма да има пари за нищо, единственият начин това да не е така, е да излезете да протестирате". Т.е. служителите на градския транспорт биват подкокоросвани", каза общинският съветник.

Вижте кои основни пътища в София ще бъдат блокирани заради протести (видео)

Булфото

На въпрос откъде има тази информация, той отговори така: "Председателят на комисията по транспорт в СОС Карлос Контрера обикаля депата и гаражите от поне два месеца. Председателят на транспортните синдикати към КНСБ, които участват в протеста, пък е Екатерина Йорданова. Тя е и председател на ГЕРБ - Жени. Тя е и общински съветник от ГЕРБ в Столичния общински съвет и доскорошен председател на комисията по транспорт на София.

Напрежение на протеста на превозвачите, камион се опита да пробие блокадата в Бургас (видео)

Може би съвместяването на тези постове законово не е конфликт на интереси, но всеки човек си дава сметка, че не може хем да си от страната на синдикатите, хем да си от страната на управляващите, защото това са две страни, които често влизат в сблъсък и дискусия. Затова за нас няма съмнение, че тези протести са политически обосновани".

И работещите в градския транспорт в София се присъединяват към протеста на превозвачите

В сряда протестът на столичния градски транспорт се предвождаше от общинския съветник на ГЕРБ Екатерина Йорданова (в средата), която е и председател на транспортните синдикати (СТСБ), както и председател на Жени-ГЕРБ. Вляво от нея е дъщеря ѝ. снимка: БНТ

Борис Бонев коментира и дали ще се яви като независим кандидат на предстоящите местни избори.

"Много е рано да говорим, защото, както виждате, политическата обстановка е много динамична. Това, което със сигурност мога да кажа е, че "Спаси София" ще се яви на местните избори и ще целим да се представим значително по-добре от изборите през 2019 г.", каза той.

Борис Бонев: Емисари от ГЕРБ и ВМРО подкокоросаха столичния транспорт за протеста

Цялото интервю прочетете в Mediapool

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.