Сигнализирай!

"Демократична България" предлага законопроект, който би свалил цените на горивата (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
17.06.2022 г.
13
0

"Демократична България" предлага законопроект за промяна на Закона за акцизите и данъчните складове. Той би намалил цените на горивата заради повишаване на конкуренцията. Това съобщи днес депутатът Мартин Димитров, цитиран от Дневник.

Новите текстове предвиждат всеки, който има склад с горива, да декларира пред митниците до 19 часа всеки ден свободните пазарни капацитети. На следващата сутрин пък митниците да съобщават тези данни.

Коалицията прие 0% ДДС върху хляба и 25 стотинки отстъпка за горивата (видео)

Димитров посочи, че така ще се повишат прозрачността, конкуренцията и вноса. И това ще доведе до спад на цените. Народният представител заяви, че вече под законопроекта има над 120 подписа от представители на различни парламентарни групи. Като, по думите му, има шанс той да се приеме.

Като други стъпки за поевтиняване на горивата от ДБ посочват смяна на състава на Комисията за защита на конкуренцията. А също и смяна на представителя на държавата в "Лукойл", както и създаване на комисия в парламента, която да провери работата на бургаската рафинерия.

КЗК: Не се оплаквайте от скъпите горива, а подавайте сигнали

По-рано днес по темата горива говориха и от ГЕРБ. Делян Добрев от партията попита "защо те се произвеждат от евтин руски петрол, а се продават, като да са направени от скъп американски". Според него това повишава цените с 1 лв. на литър, от което се събират над 10 млн. лв. на ден. От опозицията се оплакаха, че парламентът все още не е гласувал предложението им да се създаде комисия, която да провери формирането на цените на горивата.

От ДБ посъветваха колегите си от ГЕРБ да насочат въпроса си към КЗК, където изпратят всички данни, които имат.

"Демократична България" предлага законопроект, който би свалил цените на горивата (видео)

Източник: Дневник

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.