Сигнализирай!

Емили, която кара със 120 км/ч и законите, които винаги са за другите (Коментарът на "Господарите")

Gospodari.com
Gospodari.com
30.07.2022 г.
54
0

Емили, която кара със 120 км/ч и законите, които винаги са за другите - тези български явления коментираме, защото просто няма как да ги гледаме безучастно.

Коя е Емили?

През последните седмици видеа, показващи човек в рокля да кара електрическа тротинетка по околовръстния път на София и по магистрала "Хемус" взривиха социалните мрежи. Героят в тях - Емили, всъщност отдавна обича да се превръща в обект на медийно внимание.

През септември 2021 година bTV разказва историята на "първата двойка транс лесбийки в България – Мелиса от „Фермата“ и Емили. Тогава Емили споделя открито, че всъщност е биологичен мъж, който обаче се е развил като жена. На външен вид никой не би предположил, че младото момиче не е биологична жена. С изключение на органа между краката ѝ, тя е напълно женствена, без да е прибягвала до операции или хормонална терапия. Гаджето ѝ Мелиса, която днес отново е Тихомир обаче, се е подложило на специална терапия.

Днес обаче не е важно какво се крие под "червената рокличка", а как Емили отново привлича внимание.

Защо Мелиса отново се превърна в културиста Тихомир? (видео)

Каращата тротинетка системно с над 120 км/час

На 10 юли тази година Емили беше заснета да кара тротинетката си по магистрала "Хемус" със скорост от над 110 км/ч. Тогава медийното внимание отново беше приковано в нея. А тя заяви, че не прави нищо нередно, "не се шмуга" и изобщо не разбира защо хората я съдят за поведението ѝ на пътя.

Вчера Емили отново влезе в новините. Този път я заснеха да кара със 120 км/ч по Околовръстния път на София. На въпрос защо кара така, зададен от представител на КАТ, тя заяви - "Щом тротинетката ми стига до такава скорост, значи ми е позволено". Вероятно подобни мисли са плували в главата на Георги Семерджиев и Кристиан Николов при катастрофите, в които убиха невинни хора. "Щом колата вдига 240, какво като има ограничение от 50 км/ч в населени места?! Щом има начин да си купя наркотици, какво толкова, че ще ме направят неадекватен?!"

Този път обаче Емили се сдоби с глоба в размер на 200 лева заради нарушаването на Закона за движение по пътищата. Което едва ли я притеснява, предвид че тротиетката струва 8000 лева по нейни думи.

Глобиха Емили, която кара тротинетка със 120 км/ч по Околовръстното шосе в София (видео)

Законите винаги важат за другите

Тази максима спазва не само Емили. Само преди седмици Георги Семерджиев уби две невинни момичета, след като се качи зад волана, употребил коктейл от наркотици, с отнета отдавна книжка и фалшив швейцарски документ за правоспособност. И с чадър от полиция и прокуратура, поддържан с години. Мирното шествие и обещанието на властите за по-строг контрол обаче сякаш мотивираха още повече "герои" да шофират пияни и дрогирани. Всеки ден новинарските емисии започват с информация за поредната катастрофа с поредния шофьор, употребил забранени вещества.

Докога недосегаеми рецидивисти ще ни убиват на пътя? (РЕПОРТАЖ)

Освен в кръвта на шофьорите, забранените вещества се оказаха и в организма на непълнолетни, употребяващи райски газ, алкохол, а и наркотици. Това провокира депутатите да гласуват поредната забрана на хартия - този път за продажба на райски газ. На практика обаче отново мотивира хора, обичащи да са "над закона" да консумират въпросното вещество.

Какво е състоянието на 15-годишното момче, припаднало след употреба на алкохол и райски газ? (видео)

И тук отново стигнахме до чувството за безнаказаност - и на употребяващите забранени вещества, и на собствениците на заведения и търговците, които ги предлагат, но и на родителите. Защото точно това са хората, които би трябвало още от ранна възраст да възпитават в спазване на законите. А не после да обясняват пред медиите, че друг е виновен за 15-годишните им деца, озовали се в токсикологията.

Законът на джунглата - в действие в България

Дните минават, мрачната статистика за инциденти вследствие на закононарушения става все по-плашеща, а обществото ни сякаш все по-апатично към тези новини. Защото това винаги ще се случи на някого друг. А ние пак ще си кажем "да не дава Господ" и ще продължим напред. Ще продължим да се възхищаваме на бабаита, който кара нова кола с 240 км/ч по магистралата и снима "постижението си", докато същият не убие наш близък. Да защитаваме политика, откраднал милиони, но оправдан от прокуратурата, защото "ги е прецакал тези балъци, дръзнали да му потърсят отговорност". Ще продължим да гласуваме за "силните", които ще ни мачкат - просто защото са "силни".

Докога така, скъпи приятели?

Докога ще мислим, че законите са писани "за някой друг"? Ще толерираме погазването им, когато то не ни касае пряко? Докога ще цъкаме с език днес, когато гледаме как Емили обяснява, че няма "нищо нередно" в това да кара със 120 км/ч без дори да има шофьорска книжка, а утре ще купуваме на децата си същата "играчка", скъпата кола или просто ще показваме с поведението си, че бихме го направили, ако имаме достатъчно финанси? Докога друг ще ни е виновен за беззаконието?

Знам, че тези въпроси са болезнени. Знам и че хиляди българи напуснаха България не по финансови причини, а защото точно тези въпроси не им даваха мира.

Дано някой ден осъзнаем, че Емили е просто отражение на цялото ни отношение към законите. И че те са за всички ни, дори за нас самите.

Автор: Виктория Симеонова

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.