Сигнализирай!

Илон Мъск ще възстановява акаунта на Доналд Тръмп?

Gospodari.com
Gospodari.com
19.11.2022 г.
22
0

Илон Мъск пусна Twitter анкета за възстановяването на акаунта на Доналд Тръмп броени часове след като каза, че все още не е взел решение по въпроса.

https://twitter.com/elonmusk/status/1593767953706921985?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Акаунтът на бившия президент на САЩ бе баннат след атаката върху Капитолия на 6 януари 2021 г. поради опасения, че Тръмп призовава към насилие и разпространява дезинформация. Припомняме, че Доналд Тръмп обяви, че печели изборите през 2020 г. в Twitter преди да бъдат ясни резултатите. Наскоро шоуменът заяви, че отново ще се кандидатира за президент през 2024 г.

Доналд Тръмп отново ще се кандидатира за президент (видео)

Социалната мрежа на Тръмп е събрала 1 милиард долара от инвестиции
Мъск прехвърля отговорността за действията си върху неговите последователи

Слуховете, че Мъск възнамерява да възстанови акаунтът на бившия президент не са нищо ново. Досега предприемачът обаче не бе заемал окончателна позиция по въпроса. Снощи той реши да направи анкета в новопридобитата му социална мрежа, прехвърляйки отговорността за това решение върху потребителите.

Twitter затвори офисите си до понеделник

Към 3-4 ч. през нощта 59,6% от получените близо 2 милиона отговора бяха в подкрепа на връщане на президента. Не е ясно дали Мъск ще вземе анкетата насериозно. След публикуването ѝ той обаче направи нов пост с латинската сентенция "Vox Populi, Vox Dei („Глас народен - глас божи”). От това може да се заключи, че решението действително ще се вземе от потребителите.

https://twitter.com/elonmusk/status/1593769469741932544

Макар Twitter да бе предпочитаната от Доналд Тръмп социална мрежа за публични изявления, той остана изключително огорчен от развитието на събитията. Толкова огорчен, че дори реши да създаде своя собствена социална мрежа на име Truth Social. Тръмп неведнъж е заявявал, че отказва да се върне към Twitter дори и акаунтът му да бъде възстановен. В момента той е привърженик на своята собствена социална мрежа, което е разбираемо - там правилата се поставят от него.

Видео: Sky News Australia

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.