Сигнализирай!

Изненадата на Световното е факт: Суперфаворитът е аут! (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.12.2022 г.
13
0

Бразилия отпадна от Световното първенство по футбол. Драма след дузпи ни показа поредното магическо представяне на Хърватия. Балканците се класираха за втори пореден полуфинал. Те изоставаха до 116-ата минута.

Абсолютен трилър ни достави първият четвъртфинал на Мондиала в Катар. Хърватия елиминира Бразилия след изпълнение на дузпи. След като двата отбора не можаха да си отбележат гол през редовното време се стигна до продължения. В добавеното време на първите 15 минути Неймар вкара. И докато южноамериканците бяха готови да го канонизират, мислейки вече за предстоящия полуфинал, хърватите имаха други планове.

Снимка: Facebook/FIFA

Четири минути преди тяхното време на Световното първенство в Катар да изтече, Бруно Петкович спаси родината си. С гола Хърватия си гарантира четвърто участие на дузпи в последните си шест елиминационни мача на Мондиал. Те продължават да бъдат безгрешни при такъв развой. Единственият им мач, решен в редовно време на последните две Световни първенства, е финалът в Русия, загубен с 2-4 от Франция.

При самите дузпи отново Доминик Ливакович бе герой. Той спаси четвъртата си дузпа в елиминации. Така той изравни рекорда за най-много спасени наказателни удари на Световни шампионати. Той парира първия удар на Родриго. Хърватите не сбъркаха при нито едно изпълнение. След пропуска на Маркиньос, който прати топката над вратата, значително по-малкото хърватски фенове оглушиха стадиона с радостта си.

Бразилия е 13-ия отбор, който допуска изравняване, след като е повел в продълженията на Световно първенство. Номерът се оказа фатален за "Селесао". Южноамериканците са първият тим, който отпада от турнира при подобни обстоятелства.

Хърватия очаква победителя от сблъсъка между Нидерландия и Аржентина, който е по-късно тази вечер.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.