Сигнализирай!

Анджелина Джоли се оттегля от ролята си на посланик на ООН за бежанците

Gospodari.com
Gospodari.com
17.12.2022 г.
22
0

Анджелина Джоли се оттегля от ролята си на посланик на ООН за бежанците.

В профила си в Instagram американската актриса обяви, че се оттегля от ролята си на посланик на Върховния комисариат на ООН на бежанците след повече от 20 години.

„Вярвам в много неща, които ООН прави, особено в животите, които спасява. Върховния комисариат на ООН е пълен с невероятни хора, които променят живота на бежанците всеки ден. Бежанците са хората, на които се възхищавам най-много в света и съм се посветил да работя с тях до края на живота си“, пише Анджелина Джоли.

Снимка: скрийншот Instagram

Носителката на наградата „Оскар“ обяснява, че ще продължи с дейността си за бежанците.

Анджелина Джоли ще работи за изграждането на по-равна, справедлива и приобщаваща международна система, посочват в изявление от комисариата.

„Във време, когато светът е изправен пред сложни, многостранни и взаимосвързани кризи, тя планира да се ангажира с по-широк кръг от участници по по-широк набор от хуманитарни въпроси, както и да работи по-директно с местни организации. Нейното портфолио ще продължи да включва бежанците и проблемите на принудителното разселване“, допълват от институцията.

https://twitter.com/Refugees/status/1603752330750562305

Върховния комисариат на ООН работи с Анджелина Джоли от 2001 г. През 2012 г. тя бе назначена за специален пратеник.

Актрисата е участвала в повече от 60 полеви мисии по всички краища на света. През последните месеци тя се срещна с разселени хора в разкъсваната от война Украйна, Йемен, а също и в Буркина Фасо.

Анджелина Джоли след визитата в Украйна: Деца играят с шрапнели от смъртоносни бомби

„Анджелина Джоли е важен хуманитарен партньор на ВКБООН от много дълго време. Благодарни сме за нейната ангажираност. Знам, че каузата за бежанците ще остане близо до сърцето ѝ и съм сигурен, че тя ще внесе същата страст и внимание към по-широко хуманитарно портфолио. Очаквам с нетърпение нашето приятелство да продължи“, казва върховният комисар на ООН за Филипо Гранди.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.