Сигнализирай!

Вижте пет невероятни истории за размяна на бебета по света

Gospodari.com
Gospodari.com
21.12.2022 г.
43
0

Вижте пет невероятни истории за размяна на бебета по света. Представяме ви ги по хронологичен ред.

Първата история разказва за размяна през 1951 г. в Уисконсин, пише bTV. Една от майките определено знаела, че нещо не е наред, тъй като момиченцето по нищо не приличало на останалите ѝ деца. Тя споделила притесненията със съпруга си, който бил известен пастор в града. Той бързо я отказал от идеята да разпитва в болницата.

Години наред майката се опитвала да се свърже с другата жена, с която раждала, но тя също отказвала да приеме възможността децата да са разменени при раждането.

Две новородени са били разменени в столична болница

Снимка: iStock

Вторият случай е от Онтарио. През 1971 г. майка оставила новородените си еднояйчни близнаци на грижите на местен дом за деца. По това време тя не можела да се грижи за тях. По-късно се омъжила за баща им и двамата се върнали да вземат бебетата. Едно от момчетата обаче по погрешка било дадено за осиновяване на друго семейство. Майката на близнаците нямала представа, че това се е случило, тъй като другото дете, представяно за сина ѝ, носело същото име. На жената ѝ било казано, че децата са двуяйчни близнаци и техните различия не я смущавали.

Близнаци се срещнали случайно в университета Карлтън след 21 години. Техни общи приятели забелязали поразителната прилика между момчетата и ги запознали. Двамата веднага си паснали, даже имали идентични маниери. Едва 18 месеца по-късно казали на семействата си, защото не знаели как ще бъде приета новината.

Майката на едното бебе разказа как е научила за размяната (видео)

Снимка: iStock

Третата история разказва за умишлена размяна на бебета.

През 1978 г. се раждат две момиченца, които се прибират с грешните родители у дома. В едното семейство майката била много болна и починала, когато момиченцето било едва на 2 години. Другото бебенце починало от вродено сърдечно заболяване. Тестовете след смъртта показали, че детето няма никаква роднинска връзка с „родителите“ си. Така те започнали да търсят биологичната си дъщеря и я откриват, когато е 10-годишна.

Според една от медицинските сестри в болницата, лекарите наредили бебетата да бъдат разменени и здравото момиченце да бъде дадено на болната майка. Това така и не било потвърдено от полицията и разследването. 

Снимка: iStock

Следващата история е от Франция.

През 1994 г. в Кан се раждат две момиченца. И двете страдали от жълтеница, но в клиниката, в която са се родили, са разполагали само с два кувьоза за деца с жълтеница. Единият вече бил зает. Затова новородените момиченца били сложени заедно в другия. Когато ги върнали на майките им, те били разменени. И двете жени забелязали, че дъщеричките им имат различни дължини коса, но лекарите ги уверили, че всичко е наред.

С годините една от майките получавала постоянни въпроси дали дъщеря ѝ е наистина нейна. Хората подозирали, че е имала извънбрачна връзка, тъй като детето било с по-тъмна кожа и къдрава коса. Когато момиченцето станало на 10, „бащата“ поискал ДНК тест. Резултатите доказали, че те не са биологичните родители.

Последвал съдебен процес срещу болницата, допуснала размяната. Семействата обаче се споразумели да не разменят обратно децата си, тъй като смятали, че „момичетата са точно там, където трябва да бъдат“.

ДНК проба, взета от новородено, доказва 30-годишно престъпление на бащата

Снимка: iStock

И накрая: да се родиш в богато семейство, а да израснеш в бедно. Едва на 60-годишна възраст японец разбрал, че е разменен при раждането. Той е трябвало да бъде част от много богато семейство, но вместо това станал най-малкият син в много бедно семейство.

Богатият мъж винаги смятал, че е странно как въобще не прилича на родителите си. ДНК тестове потвърдили тези съмнения.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.