Сигнализирай!

САЩ обмсля ограничения за пристигащите от Китай заради Covid

Gospodari.com
Gospodari.com
28.12.2022 г.
20
0

САЩ обмсля ограничения за пристигащите от Китай заради Covid епидемията там.

Налагането на нови Covid ограничения за пристигащите от Китай, обмисля САЩ. Това става, след като Пекин обяви, че ще отвори отново границите си следващия месец, предава BBC.

Според американската администрация - мерките са в отговор на липсата на прозрачност около вируса в Китай, тъй като случаите нарастват. Япония, Малайзия и Тайван са притеснени от вноса на случаи на Covid и вече готвят по-строги мерки за китайските пътници, включително изискване на отрицателни тестове.

В Китай се надига нов вълна от Covid инфекции, след като правителството вдигна ограниченията.

Китай мълчи за масовите смъртни случаи от Covid

Пекин настоява правилата за Covid да бъдат въведени на „научна“ основа.

Индия също засилва мерките за пристигащите китайци. Но това беше обявено преди Пекин да заяви, че ще облекчи строгата си гранична политика.

Ежедневният брой на инфектираните и починалите от Covid в Китай е неизвестен, тъй като властите спряха да публикуват данни. В докладите се казва, че болниците са препълнени и възрастните хора умират.

Китай отваря границите си от 2023 г., китайците купуват самолетни билети като невидели

Миналата седмица Пекин съобщи за около 4000 нови инфекции от Covid всеки ден и няколко смъртни случая. Преди облекчаването на правилата за пътуване, хората бяха възпрепятствани да пътуват в чужбина. Продажбата на изходящи групови и пакетни пътувания беше забранена.

В рамките на половин час след известието в понеделник, че границите на Китай ще бъдат отворени отново, данните от туристическия сайт Trip.com показват, че търсенията на популярни дестинации са се увеличили десет пъти спрямо миналата година.

Болниците в Пекин и други градове са препълнени.
Макао, Хонг Конг, Япония, Тайланд и Южна Корея са най-популярните дестинации за китайските туристи.

Отделно в сряда градоначалникът на Хонконг, Джон Лий обяви, че отменя Covid мерките, с изключение на носенето на маски. САЩ все още изискват от международните пътници да покажат доказателство, че са напълно ваксинирани срещу Covid при влизане в страната.

Уебсайтът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) също препоръчва всеки, който пътува до САЩ, да си направи тест за Covid предварително и да носи резултата. Но това не е законово задължение.

В изявлението си неназованите американски служители добавиха, че „следват науката и съветите на експерти по обществено здраве“ и „се консултират с партньори“.

Протестите в Китай стават все по-обхватни и искат оставката на Си Дзинпин

Разхлабването на мерките за пътуване в Китай - последната част от спорната политика на страната за нулева Covid - следва седмици на безредици, които накараха хората да излязат на улиците срещу президента Си Дзинпин и неговото правителство.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.