Сигнализирай!

Срив на акциите на Tesla клати стола на Илон Мъск

Gospodari.com
Gospodari.com
29.12.2022 г.
29
0

Срив на акциите на Tesla клати стола на Илон Мъск.

Във вторник те достигнаха най-ниските си нива от над две години насам, съобщи Reuters. Така от началото на октомври компанията за електромобили на бившия най-богат човек в света е загубила повече от половината от стойността си. А това доведе до тревоги сред инвеститорите относно способността на основателя ѝ да я управлява.

Илон Мъск продаде акции на Tesla за 4 млрд. долара след сделката за Twitter

Придобиването на Twitter

Една от основните критики е, че той е зает изцяло с новото си бизнес начинание - социалната мрежа Twitter, която придоби тази година.

Делата и там обаче не вървят по вода, както разбираме от Reuters. Агенцията съобщава за тежък срив в платформата късно снощи, който лишил от достъп до акаунтите им десетки хиляди потребители от целия свят.

Според "Даундетектор" (Downdetector) - сайт, следящ сривовете чрез широк спектър източници, включително съобщения за проблеми от потребители, над 10 000 потребители са били засегнати в САЩ, около 2500 - в Япония и около 2500 - във Великобритания в момента с най-големи нарушения. 

Скандали и постове

Откакто Мъск купи Twitter през октомяври тази година, управлението на социалната мрежа се превърна в пълен хаос. Служители бяха уволнени, после помолени да се върнат, докато техмилиардерът продължаваше да излиза пред аудиторията си с предизвикателни постове.

Илон Мъск превръща конферентните зали на Twitter в… спални (снимка)

Поредният спад в стойността на Tesla

Наскоро Мъск обяви, че ще отстъпи позицията си на изпълнителен директор след резултатите от нарочна анкета. Според експерти непоследователността му влияе и на доверието, което Tesla получава - от ноември 2021 година акциите на компанията са поевтинели със 73%.

Tesla полудя и започна да убива хора по улиците (видео)

Спадът в цената на Tesla във вторник бе с 11.4% и дойде, след като Reuters съобщи, че производството в завода в Шанхай ще бъде намалено през януари. Появиха се и притеснения, че търсенето също ще отбележи регрес.

Причините, според някои, са в дълго продължилите карантини заради пандемията от Covid-19. Докато самият Мъск отдава затрудненията си на повишаването на лихвените проценти на Федералния резерв. Според него, това кара хората „все повече да прехвърлят средствата си от акции в пари в брой“.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.