Сигнализирай!

Арктически ледове сковаха сградите на канадски град (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
29.12.2022 г.
31
0

Арктически ледове сковаха сградите на канадски град, виждаме от кадри, публикувани в Twitter. Те са заснети от въздуха над градчето Форт Ери в канадската провинция Онтарио.

Снежната виелица, която връхлетя САЩ и Канада миналата седмица, доведе до прекъсване електрозахранването в много градове и остави хиляди домове без ток. Стихията отне живота на десетки хора. Само в САЩ се съобщава за над 60 загинали, като най-силно е засегнат щатът Ню Йорк.

Над 60 жертви взе снежната буря в САЩ

На много места в Канада - около езерото Ери и границата със САЩ, беше обявено извънредно положение.

https://twitter.com/NickIwanyshyn/status/1607882258525872128
Опасността не е отминала

Приказните кадри от Форт Ери не дават повод за оптимизъм обаче, въпреки спирането на снеговалежа. Метеоролозите предупреждават, че опасността за хората все още не е отминала. Очаква се рязко покачване на температурите след застудяването. Те прогнозират рискове от наводнения при разтопяването на ледовете и предстоящия дъждовен сезон.

Спасителните екипи продължават да търсят автомобили, които са изоставени под натрупаните преспи. Няколко от жертвите на бурята бяха открити замръзнали в колите им или починали от инфаркт, докато са се опитвали да разчистят снега.

Кадри: Twitter/Nick Iwanyshyn

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.