Сигнализирай!

Божанков: Налице е брутално откъсване на политиката от реалния живот (аудио)

Gospodari.com
Gospodari.com
04.01.2023 г.
31
0

Божанков: Налице е брутално откъсване на политиката от реалния живот. Това заяви независимият депутат Явор Божанков за БНР.

„Партиите в момента опитват по няколко начина да решат проблема. Едните опитват системно - променят Изборния кодекс, променят изборните правила, за да реализират по-голям изборен резултат. Едва ли това ще се случи. Други гледат към Велико народно събрание - промяна на системата“, каза Божанков.

Изключеният от БСП Божанков отговори по нестандартен начин (снимки)

Според бившия депутат от гражданската квота на БСП, има дълбоко системно недоверие към самите политически лидери.

„А такова има и между самите тях. Тук идва и другия проблем, че никой не иска да подкрепи никой и това е съвсем нормално. Тези партии са се явили на избори с ясна платформа, че едните ще сменят модела на ГЕРБ и не можем да очакваме от тях да подкрепят да го подкрепят“, посочи още Божанков.

Независимият Явор Божанков не е водил разговори с други партии (видео)

Според него няколко души – изпокараните един с друг политически лидери, "държат цяла България за заложник".

"Има цяло поколение в политическата система, което вижда, че си отива, но ще занимава целия български народ с неговото отиване още време", изтъкна Явор Божанков. Той прогнозира, че предстои "избор между Изтока и Запада, между популизма и нормалното".

Тази ситуация може да избие и в повишаване на резултата на популисти, но може да дойде и нещо ново, модерно, европейско, защото няма вакуум в политиката, подчерта бившият депутат от гражданската квота на БСП.

Снимки: БулФото

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.