Сигнализирай!

Ето кой ще бъде новият треньор на Роналдо

Gospodari.com
Gospodari.com
07.01.2023 г.
22
0

Стана ясно кой ще бъде новият треньор на португалския национален отбор по футбол. Това е бившият селекционер на Белгия Роберто Мартинес. Той ще замени на поста Фернандо Сантош. 49-годишният специалист вече е постигнал устна договорка с представители на португалската федерация.

Сделката се очаква да бъде финализирана до края на следваща седмица. Към Мартинес имаше интерес и от редица клубни отбори, пише The Athletic. Той напусна позицията на селекционер на "червените дяволи" след провала на Световното първенство в Катар. Тогава белгийците бяха изхвърлени още в груповата фаза. Те завършиха трети, което към онзи момент изглеждаше като абсолютен крах. В последствие се оказа, че пред тима са завършили два полуфиналиста в турнира - Хърватия и Мароко.

https://twitter.com/David_Ornstein/status/1611715914269089798

На Мондиала в Русия през 2018 г. Мартинес изведе тима си до бронзовите медали. Белгия от години е в топ 3 на световната ранглиста на ФИФА. Считаното за "Златно поколение" на страната обаче така и не успя да спечели значим трофей. Голяма част от най-добрите му години минаха именно под ръководството на Роберто Мартинес. Той бе начело на представителния тим от 2016 г.

Меси и Роналдо таксуват над 3 милиона на пост в Instagram

Португалия също преживя разочарование в Русия. В последното Световно първенство на Кристиано Роналдо "мореплавателите" корабокрушираха срещу Хърватия на четвъртфиналната фаза. Това бе едва второ преминаване на осминафиналната фаза на Мондиал в ерата "Роналдо". Сега пред Мартинес и капитана на иберийската държава предстои съвместен труд, който единствено суперзвездата на световния футбол знае докога ще продължи.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.