Сигнализирай!

Футболният свят честити рождения ден на Бербатов (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
30.01.2023 г.
31
0

Футболният свят честити рождения ден на Бербатов. Легендарният нападател празнува днес 42 години от своето раждане. Бербо е обичан не само от феновете в България. Отпечатъкът, който той остави с неповторимия си стил все още кара всички любители на "красивата игра" да въздъхнат с носталгия, спомняйки си класните му изпълнения.

Image
Снимка: Twitter/Europa League

За празника на футболиста се сетиха от всички големи спортни медии. Освен това с компилации на най-добрите му изпълнения той бе почетен и от повечето големи първенства, в които е участвал. Бербатов е печелил на два пъти Висшата лига, както и Световното клубно първенство с Манчестър Юнайтед. Има и два финала на Шампионската лига - един с "Юнайтед" и един с "Байер" Леверкузен.

https://twitter.com/LosMejor_Real/status/1620016163144011777?s=20&t=nEN12Yvfi3RRbm07tk22RA

В продължение на десетилетие той бе един от най-добрите нападатели в света. Спокойният стил и изключителна техника го направиха рязко отличаващ се от повечето тарани във футболния свят. Изявите му заплениха феновете на "Байер" Леверкузен, "Тотнъм", Манчестър "Юнайтед", "Монако" и "Фулъм" на Стария континент.

https://twitter.com/AS_Monaco/status/1619989800370712576?s=20&t=LLd16ESGwMGrVrnv8OQUmA

Родом от Благоевград, Бербатов започва да тренира в школата на "Пирин". Пробивът му при мъжете обаче е осъществен в столичния ЦСКА. Следва трансфер в Германия, а с "аспирините" от Леверкузен той завърта погледите към себе си, повеждайки тима към финала на ШЛ през 2002 г.

Успешните му периоди в "Тотнъм" и в Манчестър "Юнайтед" го превръщат в легенда и в един от най-обичаните нападатели във Висшата лига. Той все още е използван като експерт в студийните програми около мачовете.

https://twitter.com/ManUtd/status/1620001373147340800?s=20&t=LLd16ESGwMGrVrnv8OQUmA

Битката за БФС продължава – рунд в полза на Боби Михайлов!

Начинанието на Бербатов след прекратяването на състезателната му кариера е да възроди българския футбол. Въпреки многото препятствия, бившият нападател винаги е доказвал, че не се спира, докато не постигне целта си. Можем само да му го пожелаем!

Видео: DIEMAXTRA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.