Сигнализирай!

Отстраниха служители на МВР заради побоя на млад мъж в Плевен (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
13.02.2023 г.
19
0

Отстраниха служители на МВР заради побоя на млад мъж в Плевен.

Това заяви на специален брифинг днес министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, цитиран от NOVA.

Полицаи нанесоха побой над млад мъж от Плевен (видео)

„Разпоредил съм на директора (на ОДМВР - Плевен) много бързо да завърши тази проверка. Знам, че той днес е дал изявление - отстранени са служители. Аз ще следя движението и хода на тази проверка. Ако има нужда да се намеся, ще се намеся. Очаквам бърз и категоричен резултат от проверката. Ако има служители, които са допуснали нарушение или нещо повече, незабавно очаквам да бъдат санкционирани“, каза министър Демерджиев.

Бащата на пострадалия

Новината за пребития млад мъж огласи в социалните мрежи неговият баща. Пой публикува снимка на сина си и заяви, че е бил пребит безпричинно пред входа на дискотека в града. А служителите извършили побоя не са били на смяна.

“Боят, който са му направили тези четири човека е бил като на парцалена кукла – подмятали са си го както искат. Удрят го един път във врата с юмрук и се свлича на земята“, коментира бащата на битото момче Костадин Недялков.

За отстранените служители потвърди и ст. комисар Веселин Вътов, директор на Областната дирекция (OД) на МВР в Плевен. Той посочи, че най-малко трима служители са били отстранени след инцидента. По думите му, става дума за сбиване между две групи младежи, в което се намесили и петима полицаи, минавали в близост, които по думите на директора на ОДМВР са се опитали да разтърват биещите се. Униформените служители не са били на работа. Старши комисар Вътов подчерта, че е възможно да има още отстранени от работа служители, тъй като към момента има изготвени пет докладни. 

Нов случай на полицейска агресия в София? (РЕПОРТАЖ)

“Въпросът опира не само до един побой, ами и за малко да изгубим сина си. Тук става въпрос и за един вид непредумишлено убийство. На 11 февруари синът ми и негов приятел излезли от дискотека. Последвало спречкване между тях и други момчета, чужденци. Успоредно с тях излизат около 4-5 човека, които в гръб удрят сина ми зад врата и той губи съзнание веднага“, посочва още Недялков.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.