Сигнализирай!

Какво е да бъдеш Джон Малкович? (видео и снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
14.02.2023 г.
18
0

Какво е да бъдеш Джон Малкович?

На въпрос от журналист кое обича повече театъра или киното, холивудският актьор заяви:

„Израстнал съм в театъра и това е, което познавам, докато киното научих и развих вкус към него после, но обичам да правя и двете неща.“

„През целия си живот съм работил много и се радвам, че мога да го правя. Нужен е много кураж, много смелост, за да може да преодолеем и да подлагаме под въпрос наративите, които ни предлагат медиите и да не приемаме безусловно нещата, които се случват в социалните мрежи.“

Относно високите цени на билетите за представленията на „В самотата на памуковите полета на сцената на Народния театър, Малкович сподели, че не е наясно и не може да коментира въпроса.

Въпреки високата цена, стотици се редят на опашка за билети за Джон Малкович (видео)

„В самотата на памуковите полета“

„Нашият спектакъл не дава социални послания, а повдига въпроси“, каза актрисата Ингеборга Дапкунайте. Малкович добави просто, че това е история. Запитан кой от героите на пиесата припознава като свое алтерего, Малкович не успя да отговори. Дапкунайте заяви, че „накрая всички умираме“.

На въпрос какво ги привлича и какво отблъсква в героите на пиесата двамата отговориха по следния начин:

„Когато имам роля пред себе си, аз не съм нито привлечена, нито отблъсната. Аз имам задачата да разбера героя си, да разбера текста. Ако предварително си изградя мнения за пиесата или за героя, това би затруднило и проблематизирало работата ми“, каза Дапкунайте.

„Изобщо не е важно дали аз харесвам или не харесвам дадения текст. Като актьор трябва да остана любопитен в работата си“, допълни Малкович.

Относно подготовката на спектакъла, актьорът уточни, че са имали дълъг период на обсъждане и репетиции онлайн. Режисьорът Тимофей Кулябин той окачестви като много прецизен и умен творец, комуто актьорите са могли да се предоставят в ръцете и да повярват ,че имат нещо невероятно да споделят на зрителите.

Мийм на деня: Когато искам да гледам Джон Малкович и видя цените на билетите (видео)

За принципите в работата

„Имам принципи, които са според ситуацията и такива, които са в основата на работата ми и тях не бих искал да споделям. Но принципът, който винаги ме е водил в работата ми е когато завесата се вдигне, да се справя по най-добрия начин със задачата си“, каза Малкович.

За работата с гласа, той посочи, че вокалната работа винаги зависи от пространството, от звуковата система.

„Много фактори се намесват, за да можеш да ги съобразиш в работата си в театъра. Но аз не съм от хората, които се заиграват с гласа си - това, което наричат „смешни гласове“. Предпочитам да не претоварвам ролите си с ненужни неща - гласът ми е такъв, какъвто е, независимо дали го харесвам или не.

Срещата с България

„За съжаление не съм имал възможност досега да попътувам извън София. И сега няма да ми се удаде такава възможност. Много харесах църквите, които посетих, мусеите, в които влязох. София е един прекрасен град и се радвам, че дойдох отново тук“, каза в заключение Джон Малкович.

Видео: Дневник

Снимки: БулФото

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.