Сигнализирай!

Над 60 000 души подкрепиха УНИЦЕФ след втората вечер на “Като две капки вода”

Gospodari.com
Gospodari.com
14.02.2023 г.
50
0

Над 60 000 души подкрепиха УНИЦЕФ след втората вечер на “Като две капки вода за всяко дете”. Във втората благотворителна вечер бе подкрепена каузата „Глас за всяко дете“

Нови осем дуетни имитации развълнуваха публиката във втората вечер на благотворителната инициатива на УНИЦЕФ и Нова Броудкастинг Груп - “Като две капки вода за всяко дете”. Над 60 000 еднократни и месечни дарители подкрепиха каузите на УНИЦЕФ - “Зона ЗаКрила” и “Глас за всяко дете“. Каузата „Глас за всяко дете“ ще помогне на невербалните деца в България  да се изразяват, да общуват и да учат. Със събраните средства УНИЦЕФ ще подкрепи директно още 500 деца в България, включително като им осигури и лични средства за комуникация, ще бъдат обучени още 1,500 учители, специалисти и родители от цялата страна да използват средствата за допълнителна алтернативна комуникация като безплатното приложение C-board.

Снимки: NOVA / Красена Ангелова

И през втората вечер, посветена на децата, които имат затруднения с общуването, зрителският интерес към благотворителния спектакъл остава висок.

Финалът му е проследен от над 40% от всички хора, гледащи телевизия по това време. Победата с най-много събрани гласове грабнаха ДесиСлава и Елена Василева. Те докоснаха публиката с превъплъщението си в образа на Ищар и песента „Horchat hai caliptus“. Двете развълнуваха и журито на формата. А в края на шоуто Елена сподели, че е щастлива от победата най-вече заради средствата, които са събрани в помощ на каузата “Глас за всяко то дете”.

Ясен е победителят във втория епизод на благотворителния мини-сезон на “Като две капки вода” (видео)

Второто благотворително шоу започна с изпълнение на народни танци от ученици от Националното училище за танцово изкуство.

Веднага след това водещите Ани Салич, Герасим Георгиев-Геро и Димитър Рачков посрещнаха и първите изпълнители на сцената. Това бе дуетът на Виктория Терзийска и Алина Данчева. Следващите представяния също изправиха публиката на крака. Журито в състав Илиана Раева, Николай Дойнов, Веско Ешкенази и Маги Халваджиян не скри вълнението си след музикалните и имитаторски спектакли и на ДесиСлава и Елена Василева, Тити Папазов и Васил Кънев, Маги Джанаварова и Богомила Янева, Калин Врачански и Александър Марков, Краси Радков и Георги, Ненчо Балабанов и Георги Димкин, Люси Дяковска и Елизабет Кирова.

Снимки: NOVA / Красена Ангелова

Тази вечер в 20:00 ч. по NOVA предстои финалът на благотворителния мини сезон „Като две капки вода за всяко дете“. Той ще бъде посветен на каузата, насочена към най-малките деца до 3 години– „Най-добър старт за всяко дете“. Целта е да бъде обърнато внимание както на физическото здраве, така и на социално-емоционалното и познавателното развитие на малкото дете. Колкото по-рано бъдат открити затрудненията в развитието на детето, толкова по-голям шанс има то да ги преодолее. Затова УНИЦЕФ България ще работи заедно с правителството за изграждане на национална система за ранна интервенция. Със средствата от кампанията УНИЦЕФ ще подкрепи 1500 семейства в страната и ще обучи 150 професионалисти.

Специалното издание „Като две капки вода за всяко дете“ се реализира съвместно с УНИЦЕФ България. Целта е да подкрепи три каузи, свързани с децата в страната. С всеки глас зрителите даряват надежда на хиляди деца и техните семейства. И в България, и в Турция и Сирия.

Всеки желаещ може да помогне със смс с цифра 5 и буквата на дуета на 1021 с текст UNICEF или на dari.unicef.bg

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.