Сигнализирай!

Суперкомпютър предвиди шампиона във Висшата лига - има обрати

Gospodari.com
Gospodari.com
16.02.2023 г.
30
0

Суперкомпютър предвиди шампиона във Висшата лига - има обрати. Ролята на компютрите в днешния футбол става все по-осезаема. Тя дори има основна роля в отсъждания, като полуавтоматичната засада, въведена наскоро в някои от големите първенства. В случая обаче става въпрос за далеч по-традиционно използване на умните машини.

Image
Снимка: 433

Поредното предсказание за шампион е факт и с малко повече от 10 оставащи мача за всички отбори математическите им шансове за трофея станаха ясни. Фаворит да вземе титлата отново е Манчестър "Сити". "Гражданите" ще вдигнат трофея за трета поредна година, като това е обрат спрямо прогнозите от преди няколко седмици.

“Сити” показа кой е властелинът на Висшата лига (видео)

Тогава "Арсенал" все още бе лидер в класирането и то с разлика спрямо страховития си преследвач. Сега обаче картите са разместени. "Гражданите" си върнаха лидерската позиция след победа в директния мач срещу "артилеристите" снощи. Така двата отбора се изравниха по точки в класирането, но "Арсенал" е с мач по-малко.

Шансовете на "Сити" да задържи титлата са оценени на 62%. Следващият тим с най-големи шансове е "Арсенал", но на "топчиите" суперкомпютърът дава само 34%. Финалният брой на точките на шампиона е 83, а преследвачът ще бъде с 81. Единственият друг отбор, който получава някакви шансове да завърши първи в класирането е Манчестър "Юнайтед". "Червените дяволи" са в най-добрата моментна форма след подновяването на сезона след Мондиала. За тази сметка съобщава FiveThirtyEight.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.