Сигнализирай!

МВР, следствие и прокуратура с подробности за смъртта на мигранти край София (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
17.02.2023 г.
20
0

МВР, следствие и прокуратура с подробности за смъртта на мигранти край София.

"Преди няколко дни 52 мигранти са пресекли границата с Турция с помощта на стълба, очевидно оградата е лесна за преодоляване. След това са прекарали няколко дни в гората около Ямбол и впоследствие са се натоварили на камиона. Стигнали са дотук в Локорско, като няколко от пътуващите в камиона са се задушили. В момента оглеждаме 18 трупа и 34 оцелели граждани на Афганистан". Това заяви на брифинг директорът на Национална следствена служба Борислав Сарафов.

Част от оцелелите се разпитват, на друга част се оказва медицинска помощ в различни лечебни заведения. На място се извършва оглед от следователи, прокурори от Градска прокуратура и служители на МВР. 

https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/746847083470961

Иззети са следи. Собственикът на камиона е от района на Бургас, стана ясно на брифинга.

Взетите 16 ДНК проби от камиона ще установят кой е шофьорът, категоричен бе Борислав Сарафов.

„Ще установим по несъмнен начин кой е шофирал камиона и кой е бил вътре. Нямам никакво съмнение, че ще установим извършителите на това злодеяние, довело до смъртта на 18 души", съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Дете е сред 18-те загинали в камион край София (видео)

Снимки: БулФото

Вече има задържани за 24 часа.  Претърсват се домовете им в София и провинцията. За повечето от арестуваните има данни, че и преди са се занимавали с каналджийство.

Движението на камиона е установено чрез камерите по магистрала "Тракия", обясни директорът на ГДНП Атанас Илков.

След като се съберат достатъчно доказателства, ще се прецени на кого да се повдигне обвинение, допълниха от прокуратурата.

Припомняме, че 34 души са хоспитализирани в лечебни заведения след инцидента край софийското село Локорско. Сред пострадалите са и пет деца.

Хоспитализираните в „Пирогов“ пациенти са в тежко състояние, но не животозастрашаващо. Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, след като на място се запозна със здравословното състояние на пострадалите при инцидента. По-късно здравният министър беше и във ВМА, където също са настанени пациенти.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.