Сигнализирай!

Без изненади: ЦИК търси "Сиела" за изборите

Gospodari.com
Gospodari.com
24.02.2023 г.
23
0

Без изненади: ЦИК търси "Сиела" за изборите.

Koмпанията, която дълги години неизменно получава обществените поръчки, свързани с машинния вот, най-вероятно ще спечели такава и за вота на 2 април. Това предава "Сега".

ДПС демонстрира кой командва ЦИК (видео)

По-рано днес Централната избирателна комисия одобри решение, с което обяви обществена поръчка за поддръжката на машините за гласуване за предстоящия вот. Прогнозната стойност на поръчката е 8.5 млн. лв.

Комисията ще очаква оферти до 26 февруари, като преговорите с потенциалните изпълнители ще се проведат на 27-ми.

От "Сега" посочват, че за пореден път няма да има състезателна процедура, чрез която да се избере изпълнител. Вместо това комисарите директно ще поканят подбрани фирми да изпратят оферти за изпълнението на поръчката.

„Сиела“ разбира се, ще получи покана. Такава ще има и за производителя на машините и на техния софтуер „Смартматик“. Базираната в Лондон чужда компания обаче не се е отзовавала на сходни покани в миналото, така че българската фирма остава почти сигурен печеливш от процедурата.

Изданието припомня, че за вота през октомври ЦИК дори надхвърли с милион предварителния си бюджет по тази линия, за да удовлетвори исканията на "Сиела".

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.