Сигнализирай!

Изоставената белодробна болница в Пловдив подслонява стотици бежанци от Украйна (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
24.02.2023 г.
37
0

Изоставената белодробна болница в Пловдив подслонява стотици бежанци от Украйна , предава NOVA.

Една година война. Една година безумство (Коментарът на „Господарите“)

„Повече от 350 души са преминали оттук. Всички живеят на наема и жените си помагат като сестри и си помагат една на друга“, казва Наталия Елис. Според нея, едва около 10% от настанените в общежитието са напуснали, като някои са се завърнали в Украйна, а други са отишли на запад.

Майка на едногодишно момченце е сред първите настанени в болницата бежанци. Оксана от Одеса е в България от 4 март - още с началото на войната. Нейните родители са в родината ѝ, а съпругът - в Канада. Оксана планира да остане още поне месец-два до завършването на апартамента, строящ се в Одеса.

Почетният консул на България в Украйна Димитър Георгиев уточни, че издръжката на дома се поема от Европейската комисия и различни програми на Европейския съюз, с чийто средства община Пловдив покрива разходите за отопление, осветление и храна на живeeщите.

Зеленски по случай годишнината от войната в Украйна: Ще победим всички! (видео)

След началото на войната бившата Белодробна болница в Пловдив се превърна във втори дом за украинци. Пететажната сграда беше предоставена безвъзмездно от Общината, която осигурява и храната на украинските граждани.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.