Сигнализирай!

Морфов е дисциплинарно уволнен от Народния театър

Gospodari.com
Gospodari.com
28.02.2023 г.
33
0

Александър Морфов е дисциплинарно от Народния театър. Самият той е потвърдил информацията пред bTV. Припомняме, че досега той беше главен режисьор в културната институция.

Съобщението дойде първо от съпругата му Рени Врангова, която написа статус в личния си профил във Facebook.

Велислава Кръстева напуска Народния театър

"Александър Морфов е официално дисциплинарно уволнен. Да живее Александър Морфов!", гласи постът ѝ.

Малко преди това Велислава Кръстева обяви, че напуска поста си на PR в Народния театър “Иван Вазов”.

Морфов: „Изхвърлихме от представлението един гербаджийски боклук!“ (видео)

“От 1 март не съм част от екипа на НТ “Иван Вазов”. За мен беше чест”, написа тя на профила си във Facebook и цитира “Еклесиаст”:

Има време за всяко нещо и определено време за всяко намерение под небето: време за раждане и време за умиране; време за насаждане и време за изкореняване на насаденото; време за убиване и време за изцеляване; време за събаряне и време за градене; време за плачене и време за смеене; време за жалеене и време за танцуване; време за хвърляне на камъни и време за събиране на камъни; време за прегръщане и време за въздържане от прегръщане; време за търсене и време за изгубване; време за пазене и време за изхвърляне; време за късане и време за шиене; време за мълчане и време за говорене; време за обичане и време за мразене; време за война и време за мир.”

Кръстева сама е подала изявление в началото на февруари, което влиза в сила от началото на март.
Напускането ѝ е свързано с разразилия се конфликт с режисьора Александър Морфов. Миналата година той надраска на вратата ѝ с надписи “ДПС” и “Изчезвай”.

Според източници на bTV, директорът на театъра е внесъл в Министерството на културата нова управленска структура, в която липсват пиар и главен режисьор. Именно позициите, които заемат Велислава Кръстева и Александър Морфов.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.