Сигнализирай!

Десетки овце се надрусаха като изядоха 100 килограма канабис в Гърция

Gospodari.com
Gospodari.com
21.09.2023 г.
168
0

Десетки овце се надрусаха като изядоха 100 килограма канабис в Гърция, съобщава Greek Reporter. Канабисът е култивиран за медицински цели в района на Магнисия в Централна Гърция.

Малко след като извел стадото на паша овчарят установил, че животните се държът странно. Търсейки причината, той е разбрал, че овцете са нахлули в съседна ферма с канабис и са изяли голямо количество от реколтата.

След големите наводнения, животните са търсили прясна трева, с която да се нахранят.

Не знам дали е за смях или за плач. Имахме гореща вълна и загубихме много от производството. След това дойдоха наводненията, които пометоха почти всичко. А сега и това… Стадото влезе в оранжерията и изяде останалото. Не знам какво да кажа, честно.", коментира собственикът на фермата.

Повече от 100 000 животни са били убити от наводненията, помели Тесалия и части от Централна Гърция. Kметът на Тирнавос, Янис Кокурас, отбелязва, че „ако няма незабавна помощ с храна за животни, добитъкът, който е оцелял след бедствието, ще умре от глад.”

източник: istockphoto

Хора строят къщи от канабис

В същото време, през последните години, инвестициите във фармацевтичния канабис в Гърция се увеличават. Първоначално много гръцки фермери възприемат подхода „да изчакаме и да видим“ към отглеждането на канабис. В последствие обаче става ясно, че култивацията на растението решава много от проблемите, пред които са изправени фермерите.

През януари 2023 г. край Ексамилия, близо до Коритн беше открит първият завод в Гърция за производство на медицински канабис.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.